Сьогодні поспішаю поділитися з Вами рецептом неймовірного шоколадного манника! Готується швидко та просто, без яєць та молочних продуктів. Так смачно, що не передати словами! Я його навіть гостям до чаю подаю.
Інгредієнти:
тісто
- Манна крупа – 1 склянка
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Вода (холодна) – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Какао-порошок – 3 столові ложки
- Рослинна олія – 0,5 склянки
- Розпушувач – 10 г (або сода – 1 ч.л погашена оцтом)
- Сіль – щіпка
- Ванілін – щіпка
- Родзинки, горіхи чи вишня, смородина – до смаку
глазур
- Какао-порошок – 2 столові ложки
- Цукровий пісок – 2 столові ложки
- Рослинна олія – 3 столові ложки
- Вода – 4 столові ложки
Приготування:
У чашку великого розміру висипаємо цукровий пісок, манну крупу, заливаємо холодною водою і добре перемішуємо до однорідності. Залишаємо постояти на 20-30 хвилин (щоб набрякла манна крупа).
Потім додаємо ванілін, сіль, какао-порошок і знову добре перемішуємо. Виливаємо олію і ще раз перемішуємо.
Додаємо просіяне борошно, розпушувач (можна замінити на соду) і перемішуємо.
Викладаємо тісто у форму для випічки та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухої шпажки.
У сотейник висипаємо цукровий пісок, вливаємо олію, воду і перемішуємо. Проварюємо на плиті протягом однієї хвилини. Даємо трохи охолонути і поливаємо пиріг.
У мене глазур була тепла, тому вийшли патьоки.