Нове

Без особливих труднощів і великих витрат, а результат неймовірний: лимонний торт на Новий рік 2023

Новорічний торт – ніжний, немов тане в роті і дуже смачний! Готується без особливих зусиль і великих витрат. Готую його на всі свята!

Інгредієнти:

  • Борошно – 165 г
  • Розпушувач – 7 г
  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 130 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Молоко – 120 г

Лимонний крем

  • Яєчні жовтки – 2 шт
  • Цукор – 80 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Лимонний сік – 50 г
  • Вода – 100 г
  • Лимонна цедра – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 30 г

Безе

  • Яєчні білки – 2 шт.
  • Цукор – 35 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 5 г

Крем

  • Сметана (жирна) – 300 г
  • Згущене молоко – 150 г
  • Лимонний сік – 50 г

Приготування:

Яйця збиваємо міксером, підсипаючи цукор. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем і перемішуємо вінчиком.

У каструлю кладемо вершкове масло і вливаємо молоко. Варимо до розплавлення масла.

Вливаємо в яєчну суміш і перемішуємо. Вливаємо тісто у форму 18 см і запікаємо 35 хв при 170 град.

Розрізаємо корж на три частини.

У каструлю вливаємо яйця, всипаємо цукор, кукурудзяний крохмаль, вливаємо сік лимонний, воду, додаємо лимонну цедру і перемішуємо.

Ставимо на слабкий вогонь варимо до загусання. Кладемо вершкове масло, перемішуємо і покриваємо плівкою.

У чистій мисці збиваємо яєчні білки, підсипаючи цукор. Додаємо цукрову пудру. Кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.

Кладемо в кондитерський мішок. Видавлюємо на лист з пергаментом і запікаємо 60 хв, при 100 град.

У чисту миску кладемо сметану, згущене молоко, збиваємо міксером, підливаючи сік лимона.

У форму кладемо корж і змащуємо кремом. Кладемо другий корж і видавлюємо через конд.мішок лимонний крем.

Кладемо третій корж і змащуємо кремом. Накриваємо та ставимо в холодильник на 4 години.

Зверху прикрашаємо лимонним кремом та безе.

Смачного!

Нове

Популярне