Новорічний торт – ніжний, немов тане в роті і дуже смачний! Готується без особливих зусиль і великих витрат. Готую його на всі свята!
Інгредієнти:
- Борошно – 165 г
- Розпушувач – 7 г
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 130 г
- Вершкове масло – 60 г
- Молоко – 120 г
Лимонний крем
- Яєчні жовтки – 2 шт
- Цукор – 80 г
- Кукурудзяний крохмаль – 15 г
- Лимонний сік – 50 г
- Вода – 100 г
- Лимонна цедра – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 30 г
Безе
- Яєчні білки – 2 шт.
- Цукор – 35 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Кукурудзяний крохмаль – 5 г
Крем
- Сметана (жирна) – 300 г
- Згущене молоко – 150 г
- Лимонний сік – 50 г
Приготування:
Яйця збиваємо міксером, підсипаючи цукор. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем і перемішуємо вінчиком.
У каструлю кладемо вершкове масло і вливаємо молоко. Варимо до розплавлення масла.
Вливаємо в яєчну суміш і перемішуємо. Вливаємо тісто у форму 18 см і запікаємо 35 хв при 170 град.
Розрізаємо корж на три частини.
У каструлю вливаємо яйця, всипаємо цукор, кукурудзяний крохмаль, вливаємо сік лимонний, воду, додаємо лимонну цедру і перемішуємо.
Ставимо на слабкий вогонь варимо до загусання. Кладемо вершкове масло, перемішуємо і покриваємо плівкою.
У чистій мисці збиваємо яєчні білки, підсипаючи цукор. Додаємо цукрову пудру. Кукурудзяний крохмаль і перемішуємо.
Кладемо в кондитерський мішок. Видавлюємо на лист з пергаментом і запікаємо 60 хв, при 100 град.
У чисту миску кладемо сметану, згущене молоко, збиваємо міксером, підливаючи сік лимона.
У форму кладемо корж і змащуємо кремом. Кладемо другий корж і видавлюємо через конд.мішок лимонний крем.
Кладемо третій корж і змащуємо кремом. Накриваємо та ставимо в холодильник на 4 години.
Зверху прикрашаємо лимонним кремом та безе.
Смачного!