Як приємно вранці випити чашечку чаю або кави з смачним пирогом. Пропоную смачний вівсяний пиріг з яблуками без яєць і борошна. Не буду вихваляти. Самі подивіться і приготуйте. Сподіваюся, сподобається.
Інгредієнти:
- 500 г яблук кислих сортів
- 3 ст. л. цукру
- цедра одного лимона
- 100 г в’яленого інжиру
- 150 г вершкового масла
- 100 г меду, краще світлого
- 250 г вівсяних пластівців
- 1/2 ч. л. кориці
- 100 г волоських горіхів
- 1 ст. л. води
Приготування:
- Яблука очищаю від шкірки і насіння, нарізаю кубиками (досить великими). Кладу в сотейник, засинаю 1 ст. л. цукру, по необхідності додаю 1 ст. л. води (якщо яблука не соковиті).
- Готую, помішуючи на несильному вогні, під нещільно закритою кришкою 7-10 хвилин. Додаю цедру лимона і інжир, нарізаний шматочками. Готую, весь час помішуючи, поки інжир не стане м’яким 7-10 хвилин.
- Розтоплюю вершкове масло, цукор, що залишився і мед.
- Додаю вівсяні пластівці і корицю. Перемішую і знімаю з вогню.
- З’єдную з яблучно-інжирною сумішшю.
- Форму, розміром 13*25 см вистилаю пергаментом. Перекладаю суміш у форму, ущільнюю і розрівнюю.
- Волоські горіхи подрібнюю ножем, посипаю ними пиріг, злегка притискаю до його поверхні.
- Запікаю в духовці, розігрітій до 190С 30 хвилин. Дістаю з духовки, розрізати пиріг на квадрати, не до дна. Даю охолонути і дістаю з форми.
Смачного!
Також читайте: СИРНА ШАРЛОТКА З ЯБЛУКАМИ!