Нове

Без муки і яєць. Швидкий вівсяний пиріг до чаю

Як приємно вранці випити чашечку чаю або кави з смачним пирогом. Пропоную смачний вівсяний пиріг з яблуками без яєць і борошна. Не буду вихваляти. Самі подивіться і приготуйте. Сподіваюся, сподобається.

Інгредієнти:

  • 500 г яблук кислих сортів
  • 3 ст. л. цукру
  • цедра одного лимона
  • 100 г в’яленого інжиру
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г меду, краще світлого
  • 250 г вівсяних пластівців
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 ст. л. води

Приготування:

  • Яблука очищаю від шкірки і насіння, нарізаю кубиками (досить великими). Кладу в сотейник, засинаю 1 ст. л. цукру, по необхідності додаю 1 ст. л. води (якщо яблука не соковиті).
  • Готую, помішуючи на несильному вогні, під нещільно закритою кришкою 7-10 хвилин. Додаю цедру лимона і інжир, нарізаний шматочками. Готую, весь час помішуючи, поки інжир не стане м’яким 7-10 хвилин.
  • Розтоплюю вершкове масло, цукор, що залишився і мед.
  • Додаю вівсяні пластівці і корицю. Перемішую і знімаю з вогню.
  • З’єдную з яблучно-інжирною сумішшю.
  • Форму, розміром 13*25 см вистилаю пергаментом. Перекладаю суміш у форму, ущільнюю і розрівнюю.
  • Волоські горіхи подрібнюю ножем, посипаю ними пиріг, злегка притискаю до його поверхні.
  • Запікаю в духовці, розігрітій до 190С 30 хвилин. Дістаю з духовки, розрізати пиріг на квадрати, не до дна. Даю охолонути і дістаю з форми.

Смачного!

Також читайте: СИРНА ШАРЛОТКА З ЯБЛУКАМИ!

Нове

Популярне