Рецепти

Без духовки, сковороди та печива: смачний торт із незвичайним кремом

А ви готували домашній торт без духовки, сковороди та покупного печива? Давайте разом спробуємо це зробити)))

Інгредієнти:

Коржі

  • 200 г молока
  • 50 г олії
  • 90 г цукру
  • 140 г борошна
  • 30 г какао
  • 8 г розпушувача для тіста
  • сіль щіпка

Крем

  • 170 г чорного шоколаду
  • 170 г молока
  • 30 г вершкового масла

Просочення

  • 100 г молока
  • 10 г ванільного цукру

Глазур

  • 40 г чорного шоколаду
  • 10 г олії

Приготування:

Через сито просіюємо 140 г борошна та 3 ст.л какао, додаємо 2 ч.л розпушувача, щіпку солі та 90 г цукру. Перемішуємо вінчиком сухі інгредієнти. Додаємо до них 5 ст.л рафінованої олії та 200 мл молока. Перемішуємо вінчиком до однорідної гладкої консистенції. Готове тісто середнє за густотою.

Дно силіконової форми застилаємо антипригарним пергаментом, боки нічим не змащуємо. Виливаємо тісто у форму d-16 або 18 см, розрівнюємо.

Випікаємо тісто 6-7 хвилин у мікрохвильовій печі при 800-900 Ватт. Готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо посередині, зубочистка має бути сухою.

Для крему в миску виливаємо 170 г молока, додаємо 30 г вершкового масла. Масло з молоком прогріваємо в мікрохвильовій печі, поки масло повністю не розтане. Суміш гаряча. Додаємо 170 г чорного шоколаду. Молоко має повністю покрити шоколад, залишаємо на 1-2 хвилини постояти. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.

Далі робимо крижану лазню. У миску виливаємо холодну воду і кригу, Поверх води кладемо миску з шоколадною масою. Продукти збиваємо міксером спочатку на невеликій швидкості, потім швидкість поступово збільшуємо. Крем збиваємо ~8 хвилин, поки він не посвітлішає і загусне.

Бісквіт розрізаємо на 3-4 коржі. Для просочення до 100 мл молока додаємо 2 ч.л ванільного цукру. Перемішуємо та просочуємо коржі.

Крем ділимо візуально на 4 частини. Збираємо торт, чергуючи коржі та крем. Останньою частиною крему змащуємо верх та боки торта. Зверху прикрашаємо торт сіточкою із шоколаду (40 г чорного шоколаду +1 ст.л рафінованої олії).

Торт розрізаємо відразу ж або залишаємо просочуватися в холодильник.

Готовий торт в міру солодкий, супер шоколадний і сухий. Коржі обов’язково потрібно просочувати і тоді вони виходять соковитими.

Загалом виходить смачний домашній торт. Раджу спробувати приготувати!

Всім смачного!

Останні новини

KOLA розповіла, скільки витрат було на концерті у “Палаці спорту”

Українська співачка KOLA відсвяткувала свій день народження масштабним концертом у київському "Палаці спорту" 19 жовтня.…

Зрадниця Повалій розповіла про українське та російське майно

Скандально відома українська співачка Таїсія Повалій, яка зрадницьки переїхала до Росії, поділилася враженнями від життя…

Смачний ароматний та зігрівальний напій

Ароматний і зігрівальний напій — какао з пряним імбиром та мускатним горіхом. Ідеальний для холодних…

Смачний овочевий салат з бринзою

Цей легкий овочевий салат з бринзою — ідеальний вибір для швидкого перекусу або легкого обіду.…

Смачне кокосово-мигдальне печиво

Кокосово-мигдальне печиво — легкий десерт із насиченим ароматом кокосу і мигдалю, що тане в роті.…

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…