А ви готували домашній торт без духовки, сковороди та покупного печива? Давайте разом спробуємо це зробити)))
Інгредієнти:
Коржі
- 200 г молока
- 50 г олії
- 90 г цукру
- 140 г борошна
- 30 г какао
- 8 г розпушувача для тіста
- сіль щіпка
Крем
- 170 г чорного шоколаду
- 170 г молока
- 30 г вершкового масла
Просочення
- 100 г молока
- 10 г ванільного цукру
Глазур
- 40 г чорного шоколаду
- 10 г олії
Приготування:
Через сито просіюємо 140 г борошна та 3 ст.л какао, додаємо 2 ч.л розпушувача, щіпку солі та 90 г цукру. Перемішуємо вінчиком сухі інгредієнти. Додаємо до них 5 ст.л рафінованої олії та 200 мл молока. Перемішуємо вінчиком до однорідної гладкої консистенції. Готове тісто середнє за густотою.
Дно силіконової форми застилаємо антипригарним пергаментом, боки нічим не змащуємо. Виливаємо тісто у форму d-16 або 18 см, розрівнюємо.
Випікаємо тісто 6-7 хвилин у мікрохвильовій печі при 800-900 Ватт. Готовність перевіряємо зубочисткою, протикаємо посередині, зубочистка має бути сухою.
Для крему в миску виливаємо 170 г молока, додаємо 30 г вершкового масла. Масло з молоком прогріваємо в мікрохвильовій печі, поки масло повністю не розтане. Суміш гаряча. Додаємо 170 г чорного шоколаду. Молоко має повністю покрити шоколад, залишаємо на 1-2 хвилини постояти. Перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.
Далі робимо крижану лазню. У миску виливаємо холодну воду і кригу, Поверх води кладемо миску з шоколадною масою. Продукти збиваємо міксером спочатку на невеликій швидкості, потім швидкість поступово збільшуємо. Крем збиваємо ~8 хвилин, поки він не посвітлішає і загусне.
Бісквіт розрізаємо на 3-4 коржі. Для просочення до 100 мл молока додаємо 2 ч.л ванільного цукру. Перемішуємо та просочуємо коржі.
Крем ділимо візуально на 4 частини. Збираємо торт, чергуючи коржі та крем. Останньою частиною крему змащуємо верх та боки торта. Зверху прикрашаємо торт сіточкою із шоколаду (40 г чорного шоколаду +1 ст.л рафінованої олії).
Торт розрізаємо відразу ж або залишаємо просочуватися в холодильник.
Готовий торт в міру солодкий, супер шоколадний і сухий. Коржі обов’язково потрібно просочувати і тоді вони виходять соковитими.
Загалом виходить смачний домашній торт. Раджу спробувати приготувати!
Всім смачного!