Сьогодні приготуємо ліниві чебуреки з лаваша. Рецепт на швидку руку. На смак вони дуже схожі на справжні чебуреки.
Це відмінний варіант для ситного сніданку, приготування не займає багато часу і не потрібно поратися з тістом. Просто, швидко та дуже смачно.
Інгредієнти:
- лаваш – 1-2 шт.
- фарш свинячо-яловичий – 300 г
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- сіль перець
- холодна вода – 50 мл.
Приготування:
Для початку вирізаємо з лаваша кола. Зробити це можна за допомогою тарілки та гострого ножа. У нас має вийти 6 штук.
Далі беремо 300 грамів свинячо-яловичого фаршу, додаємо в нього нарізану цибулину, два пропущені через прес зубчики часнику, чорний перець, сіль за смаком і 50 мл холодної води для соковитості фаршу.
Все добре перемішуємо.
Беремо підготовлений лаваш на половину кола, викладаємо начинку, відступивши від краю один сантиметр і рівномірно розподіляємо за допомогою столової ложки.
Збитим яйцем змащуємо край і накриваємо другою частиною лаваша. Добре притискаємо по краю, випускаючи зайве повітря і щоб вони склеїлися.
З іншим лавашем робимо так само.
За бажання можна не вирізати з лаваша кола, а з прямокутної смужки зробити трикутні конвертики з фаршем. Буде ще швидше та простіше.
Коли всі чебуреки з лаваша готові приступаємо до обсмажування. На сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо і викладаємо чебуреки.
Зверху лаваш можна змастити збитим яйцем, що залишилося. Смажимо до золотистого кольору на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
Готові ліниві чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія. Готується все дуже швидко, тому не пропустіть момент і вчасно перевертайте.
Ситний та смачний сніданок готовий. Подавати до столу чебуреки краще в гарячому або теплому вигляді.
Смачного!