Сьогодні я до вас з дуже простим рецептом листкових сирних булочок! Булочки готуються дуже просто з найпростіших інгредієнтів, а виходять дуже смачними, ароматними, пухнастими, листковими, і дуже смачними.
Інгредієнти:
- 180 г сиру
- 1 яйце велике
- 80 г цукру
- 30 г олії
- щіпка солі, ванілі
- 200 г + 20 г (на стіл) борошна, борошна може знадобитися більше або менше, все залежить від вологості сиру та розміру яйця, вологості борошна.
- 1 ч л розпушувача
Для прошарку:
- 30 г вершкового масла
- 1 ст л цукрової пудри
Для змащення:
- 1 жовток +2 год л молока
Приготування:
У миску відправляємо 180 г сиру, додаємо 80 г цукру, щіпку солі, ванілі, вливаємо 30 мл олії, одне яйце і добре все перемішаємо.
У чашу для просіювання борошна всипаємо 200 г борошна, 1 ч л розпушувача розмішуємо сухі інгредієнти і просіюємо в сирну масу, замішуємо тісто.
Тісто довго місити не треба, збираємо в кулю округляємо, викладаємо на стіл підпиленим борошном, накриваємо, даємо відпочити 5-10 хвилин.
Тісто повинно вийти м’яким, що злегка липне до рук.
Тісто відпочило, підмішуємо, і розкочуємо прямокутний пласт товщиною 3-4 мм.
Зверху пласт тіста змащуємо м’яким вершковим маслом, посипаємо цукровою пудрою та згортаємо в рулет.
Краї защипуємо, рулет підкочуємо та нарізаємо на шматочки довільної форми.
Укладаємо заготовки на деко, змащене олією або застелене пергаментом. Зверху заготовки змащуємо жовтком, попередньо розмішавши його з 1-2 ч л молока.
Ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готові булочки перекладаємо на ґрати і даємо трохи охолонути. Найсмачніші виходять булочки! Рекомендую приготувати!