Нове

Бельгійські вафлі – смачний рецепт нашвидкуруч

Якщо у вас вдома без діла припадає пилом забута вафельниця, то обов’язково варто приготувати бельгійські вафлі за цим невигадливим рецептом. Особливих навичок, як і інгредієнтів, тут не потрібно. Можна сказати, що ця випічка з нічого, і такі вафлі легко приготувати нашвидкуруч, коли до чаю нічого подати, а гості вже тупцюють на порозі.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 1/2 ч. л.
  • Сіль – щіпка

Приготування:

Вершкове масло слід розтопити – можна скористатися мікрохвильовою піччю або методом водяної лазні. До масла додайте цукровий пісок.

Цукровий пісок підійде як звичайний, так і очеретяний. У другому випадку ваші вафлі отримають ненав’язливий карамельний аромат.

Також слід додати щіпку солі, щоб смак не вийшов занадто нудотним.

Добре перемішайте масу за допомогою вінчика. Жовтий колір яєчної маси повинен змінитись на білий.

Курячі яйця слід вимити та розбити в миску, до яєчної маси.

Додайте трохи розпушувача або соду, гашену оцтом. Це потрібно, щоб вафлі вийшли пишними та добре піднялися.

Борошно потрібно просіяти, наситивши таким чином його киснем, і додати масу.

Перемішайте тісто вінчиком до однорідного стану. Тісто має вийти за густотою приблизно як сметана.

Випікати слід вафлі в режимі, який є у вашій вафельниці. Спочатку вафельницю потрібно розігріти, а потім столовою ложкою викласти трохи тіста.

Випікати слід 3 хвилини – до стану середньої рум’яності вафель.

Подавати на стіл бельгійські вафлі слід, прикрасивши їх горіхами, свіжими ягодами – і навіть кулькою морозива.

Смачного!

Нове

Популярне