Що для мене гарячий бутерброд? Для мене це ситна страва, якою можна швидко нагодувати свою родину чи друзів. А можна взяти його з собою на роботу як перекушування або навіть повноцінний обід – дивлячись який звичайно бутерброд – все залежить від начинки.
А можна приготувати його з вечора на сніданок – зранку залишиться лише розігріти його.
Ми вже звикли до таких бутербродів у батоні і готуємо їх не так вже й рідко – страва часом дуже рятує, коли не знаєш що приготувати на вечерю, або хочеться чогось смачненького)
Інгредієнти:
- батон чи багет – 3 шт.
- м’ясо (свинина) – 400 г
- овочі заморожені (суміш горошку зеленого, квасолі та солодкого перцю) – 250 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- сметана – 2 ст. л.
- огірок маринований 4-5 шт.
- сир твердий – 60-80 г
- олія – для смаження
- сіль, мелений перець та спеції – за смаком
Приготування:
Свинину нарізаємо брусочками – солимо, перчимо і посипаємо спеціями для м’яса. Перемішуємо. Якщо час дозволяє залишити м’ясо для маринування на 1-2 години.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, часник подрібнюємо.
Суміш овочів розморожуємо.
Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо м’ясо і смажимо його 15-20 хвилин.
До м’яса додаємо нарізану цибулю з часником і суміш овочів. Перемішуємо та продовжуємо обсмажувати ще близько 10 хвилин.
Тепер додайте сметану, розмішайте і тушкуйте 5-7 хвилин.
Начинка у нас готова. Тепер займемося батонами.
Відразу візьміть лист і застеліть його пекарським папером.
Батони розріжте вздовж на однакові половини. Виходять такі човники.
Частину м’якуша приберіть або примніть її всередину батона.
М’якуш потім можна підсушити, перемолоти, перемішати з улюбленими спеціями і ось вам панірувальні сухарі.
У кожну половинку батона викладіть однакову порцію начинки.
На начинку кружечки маринованих огірків.
Зверху посипте натертим на дрібній тертці твердим сиром.
Деко з бутербродами поставте в розігріту до 180 С духовку на 10-15 хвилин.
Ситні, соковиті, дуже смачні гарячі бутерброди у батоні з м’ясом свинини та овочами під сирною скоринкою готові! Пробуємо та пригощаємо своїх рідних та близьких!
Смачного!