Нове

Баклажани з волоськими горіхами та часником – смачна закуска по-грузинськи

Приготовлені таким чином баклажани – дуже популярна грузинська страва. Зазвичай її подають, прикрасивши зернами граната, проте і без них баклажани вийдуть просто чудовими. Гострі, з ледь уловимою кислинкою і великою кількістю зелені – такі баклажани підкорять будь-кого, хто спробує їх хоча б раз.

На стіл баклажани слід подавати як холодну закуску, прикрасивши зеленню.

Інгредієнти:

  • Баклажан середнього розміру – 1 шт.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кінза сушена – 1 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Селера – 1 стебло
  • Виноградний оцет – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень для прикраси.

Приготування:

Баклажан слід вимити і за допомогою спеціальної шатківниці нарізати тонкими слайсами. Потім залити підсоленою водою і залишити на чверть години – за цей час вийде гіркота. Промокніть баклажани на рушник.

На сковороді розігрійте олію та обсмажте баклажани. Час смаження залежить від товщини слайсів, в середньому достатньо від однієї до трьох хвилин.

Тепер слід зайнятися начинкою. Для цього вам доведеться використовувати блендер або м’ясорубку. Цибулину очистити і нарізати на великі частини. Селеру також очистити, нарізати і разом з цибулею викласти в блендер.

Часник також почистити та викласти в чашу блендера.

Можете взяти стільки часнику, скільки вам потрібно до смаку.

Обов’язково додайте приправку хмелі-сунелі – вона надасть пікантності начинці.

Кінзу краще використовувати свіжу, але якщо у вас є суха, вона теж підійде.

Також у чашу блендера слід додати волоські горіхи. Заощаджувати на цьому інгредієнті не слід.

Додайте виноградний оцет. Цей інгредієнт нейтралізує гостроту цибулі та часнику і зробить смак злегка кислуватим.

Не забудьте і про сіль. Цей інгредієнт допоможе максимально розкритися всім смакам. Тепер коли всі інгредієнти для начинки знаходяться в чаші блендера, їх слід подрібнити до максимально однорідного стану.

Тепер розкладіть на тарілці баклажан і розмістіть на один край невелику кількість начинки.

Закрутіть баклажан у рулет вручну і повторіть цю процедуру з рештою баклажанів. Викладіть рулетики з баклажану на тарілку.

На стіл рулетики слід подавати, прикрасивши зеленню. Також як прикрасу можна покласти на страву волоські горішки.

Смачного!

Нове

Популярне