Приготовлені таким чином баклажани – дуже популярна грузинська страва. Зазвичай її подають, прикрасивши зернами граната, проте і без них баклажани вийдуть просто чудовими. Гострі, з ледь уловимою кислинкою і великою кількістю зелені – такі баклажани підкорять будь-кого, хто спробує їх хоча б раз.
На стіл баклажани слід подавати як холодну закуску, прикрасивши зеленню.
Інгредієнти:
- Баклажан середнього розміру – 1 шт.
- Волоські горіхи – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Кінза сушена – 1 ст. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Селера – 1 стебло
- Виноградний оцет – 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень для прикраси.
Приготування:
Баклажан слід вимити і за допомогою спеціальної шатківниці нарізати тонкими слайсами. Потім залити підсоленою водою і залишити на чверть години – за цей час вийде гіркота. Промокніть баклажани на рушник.
На сковороді розігрійте олію та обсмажте баклажани. Час смаження залежить від товщини слайсів, в середньому достатньо від однієї до трьох хвилин.
Тепер слід зайнятися начинкою. Для цього вам доведеться використовувати блендер або м’ясорубку. Цибулину очистити і нарізати на великі частини. Селеру також очистити, нарізати і разом з цибулею викласти в блендер.
Часник також почистити та викласти в чашу блендера.
Можете взяти стільки часнику, скільки вам потрібно до смаку.
Обов’язково додайте приправку хмелі-сунелі – вона надасть пікантності начинці.
Кінзу краще використовувати свіжу, але якщо у вас є суха, вона теж підійде.
Також у чашу блендера слід додати волоські горіхи. Заощаджувати на цьому інгредієнті не слід.
Додайте виноградний оцет. Цей інгредієнт нейтралізує гостроту цибулі та часнику і зробить смак злегка кислуватим.
Не забудьте і про сіль. Цей інгредієнт допоможе максимально розкритися всім смакам. Тепер коли всі інгредієнти для начинки знаходяться в чаші блендера, їх слід подрібнити до максимально однорідного стану.
Тепер розкладіть на тарілці баклажан і розмістіть на один край невелику кількість начинки.
Закрутіть баклажан у рулет вручну і повторіть цю процедуру з рештою баклажанів. Викладіть рулетики з баклажану на тарілку.
На стіл рулетики слід подавати, прикрасивши зеленню. Також як прикрасу можна покласти на страву волоські горішки.
Смачного!