Нове

Баклажани з медом (ну дуже цікавий смак)

Мед у цій страві йде не у складі маринаду (його в рецепті немає), а саме для подачі. Виходить дуже цікавий незвичайний смак. Ще цікава підготовка баклажанів. Страва готується дуже легко і складається із простих продуктів, які відмінно поєднуються між собою. Страва відноситься до Іспанської кухні, але до класичного рецепту від себе додала ще один продукт. Це незвичайно та смачно.

Інгредієнти:

  • 300 г баклажанів
  • 500 мл молока
  • 2 ст. л. крохмалю
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком волоські горіхи
  • за смаком мед
  • за смаком сіль

Приготування:

Баклажани нарізаємо на кружальця (12 шт.) Завтовшки близько 1 см і викладаємо в миску.

Вливаємо молоко.

Закриваємо баклажани тарілкою, ставимо вантаж і залишаємо на столі на 1-2 години.

Потім баклажани просушуємо паперовими рушниками та обвалюємо в крохмалі. Надлишки крохмалю прибираємо пальцями. За рахунок молока у баклажанів буде ніжніший смак.

У гарячу олію (2 ст. л.) викладаємо кружальця баклажанів (6 шт.) і смажимо на середньому вогні, поки нижня сторона не зарум’яниться.

Потім перевертаємо на інший бік, додаємо трохи олії та підрум’янюємо нижню сторону. Баклажани стануть м’якими, але добре триматимуть форму. За часом йде близько 8 хвилин. Перекладаємо на паперові рушники та смажимо 2 партію. Крохмаль дає рум’яну скоринку і не горить.

Гарячі кружальця баклажанів посипаємо сіллю і складаємо один на одного по 3 шт.

Поливаємо медом (у мене 2 ст. л.). Це традиційний варіант страви. Але мені в смаку щось не вистачало, тому почала доповнювати страву подрібненими волоськими горіхами. Виходить чудово.

Посипаємо баклажани з медом подрібненими волоськими горіхами (10 г), відразу подаємо на стіл і насолоджуємося смаком. Закуска обов’язково має бути гарячою або теплою. Ніжні, трохи солоні баклажани, солодкий мед та волоські горіхи – це незвичайно, цікаво та смачно.

Смачного!!!

Нове

Популярне