Абсолютно простий рецепт смажених баклажанів, при цьому овоч по консистенції і смаку дуже сильно нагадує смажені гриби. Для цього нарізані баклажани просочуємо яєчною сумішшю, саме завдяки цьому процесу овоч набуває трохи інший смак і текстуру. Для страви підійдуть виключно молоді плоди з незрілим насінням і тонкою шкіркою, інакше баклажани не будуть схожі на гриби. Смажаться баклажани з цибулею, яка тільки посилить смак страви, в кінці додається трохи сметани, зелені і часнику. Будь-який з цих інгредієнтів при бажанні можна виключити, смак баклажанів при цьому не зміниться.
Інгредієнти:
- Молоді баклажани – 700 г
- Цибуля – 200 г
- Яйця – 4 шт.
- Часник – 2-3 зубчики
- Сметана – 1 ст.л.
- Зелень (кріп, петрушка) – 20 г
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 4-5 ст.л.
Приготування:
Баклажани разом з шкіркою наріжте великими або середніми кубиками, помістіть в глибоку ємність. При бажанні шкірку можна зняти, в обох варіантах виходить смачно.
В окрему тарілку розбийте яйця, розколотіть їх виделкою до однорідності.
Яєчною сумішшю залийте баклажани, ретельно перемішайте. На цьому етапі солити не потрібно, інакше овоч пустить сік.
Ємність накрийте харчовою плівкою, відставте в сторону на 1 годину, щоб баклажани вже просякли яйцем. Періодично перемішуйте, так всі шматочки баклажанів просочаться рівномірно.
Через годину цибулю наріжте кубиками, закиньте в розігріту масляну сковороду, смажте 2 хвилини до напівпрозорості.
До цибулі додайте баклажани разом з яєчною сумішшю, часто перемішуйте, поки яйце повністю не схопиться. Можна додати ще рослинної олії, оскільки баклажани дуже швидко її вбирають. Приправте сіллю і меленим перцем.
Тушкуйте баклажани на мінімальному вогні під кришкою наступні 10 хвилин до готовності, періодично перемішуючи, щоб суміш не пригорала.
Через час додайте трохи сметани. Свіжу зелень наріжте, зубчики часнику дрібно наріжте, покладіть в сковороду, перемішайте. На цьому етапі вогонь необхідно збільшити. Можна додати трохи спецій до грибів, це зробить смак страви більш насиченим.
Суміш тушкуйте ще кілька хвилин, після зніміть з вогню, дайте настоятися під кришкою 10 хвилин, щоб баклажани дійшли до готовності.
Готову страву перекладіть в тарілку, подайте на стіл.