Коли до грибного сезону ще далеко, а баклажанна пора вже у розпалі, скористайтеся моментом та приготуйте чудову страву під назвою «Баклажани як гриби»! Справа в тому, що баклажани мають схожу пористу структуру, їх тільки потрібно вміло приготувати і ваші баклажани дійсно нагадуватимуть грибні ніжки, тушковані в сметанному соусі. Смачна і дуже проста страва, і так ароматно пахне лісовими грибами!
Інгредієнти:
- баклажани – 3-4 шт.
- цибуля – 1 шт.
- грибна приправа – 1-2 ст.л.
- сіль за смаком
- сметана – 200 мл
- зелень – за смаком
Приготування:
Пружні плоди баклажанів промиваємо, відрізаємо плодоніжку і зчищаємо темну шкірку овочечисткою або гострим ножем.
Ріжемо очищений овоч брусочками, які зовні та за розміром нагадують грибну ніжку (з урахуванням того, що після теплової обробки шматочки трохи зменшаться у розмірі).
Брусочки відправляємо в каструлю і заливаємо окропом, залишаємо на 30 хвилин. Зверху на баклажани поставте блюдце, щоб ті не виринали, а були повністю вкриті окропом.
Тим часом обсмажуємо ріпчасту цибулю, нашатковану кільцями, на олії.
Через 30 хвилин знаходження баклажанів у окропі воду зливаємо, баклажани злегка віджимаємо і відправляємо до цибулі на сковороду, обсмажуємо, помішуючи, до рум’яності. При необхідності доливаємо ще трохи олії.
Вливаємо сметану та додаємо грибну приправу (допускається – грибний бульйонний кубик, товчені сухі лісові гриби, грибний порошок). Сіль додайте до смаку, залежно від того, чи є вона у грибній приправі або в бульйонному кубику.
Влийте трохи води, щоб баклажани виявилися зануреними у сметанний соус, додайте рубану зелень. Тушкуйте близько 10 хвилин. Під кінець тушкування грибний бульйон частково вбереться в баклажани, і вони за смаком дійсно нагадуватимуть вам гриби. За бажанням можна додати зубок часнику, присипати зеленою цибулею або прянощами до смаку.
Баклажани у сметані «як гриби» готові! Смачного!