Цей рецепт овочів у подвійному соусі вже давно у списку моїх улюблених сезонних закусок. У сезон готую часто, виходить смачно, а готується просто.
Інгредієнти:
- Баклажани 1-2 шт.
- Солодкий перець 2 шт.
- Помідори 2 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Часник
- Петрушка
- Сухий базилік 1/2 ч. л.
- Цукор 0.5 ч. л.
- Сіль, перець (за смаком)
Приготування:
Баклажани очищаю від шкірки (це для того, щоб страва вийшла ще ніжніша).
Нарізаю кубиками, солю, трохи перемішую і даю постояти 5 хвилин.
Баклажани набік, тепер треба перець болгарський нарізати соломкою.
Два помідори натерти на дрібній тертці та додати пару зубчиків часнику.
Баклажани промити та просушити паперовими рушниками. Відправляємо їх у сковороду з невеликою кількістю олії. Смажимо на середньому вогні до рум’яності. За бажанням можна додати перець за смаком.
Баклажани прибрати зі сковороди.
Додати 1 столову ложку олії та обсмажити перець хвилини 2.
Перець прибрати. У сковороду відправити помідори та часник тушкувати 5 хвилин.
Додати сіль, цукор, перець, базилік, тушкувати ще 2 хвилини, і смачний соус готовий.
У сметану видавити часник до смаку, додати зелень, перемішати.
Сметанний соус відправити на дно миски, в якій збиратимете закуску. На сметанний соус викладаємо баклажани.
Далі додати перець та томатний соус. Даємо настоятися та подаємо до столу. За бажанням зверху викладаємо будь-яку зелень.
Смачного.