Нове

Баклажани тушковані зі сметаною, часником та цибулею

Баклажани популярні у всіх кухнях світу, чого тільки з них не готують, і ікру і закуски і в гарячі страви додають. Я хочу запропонувати вам баклажани тушковані в сметані з цибулею та часником, а в холодному вигляді як салат. Страва дуже смачна, ніжна і ароматна. Готовиться дуже швидко.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт
  • часник – 3 зубчики
  • цибуля – 1 шт
  • сметана – 100 мл
  • сіль – щіпка
  • чорний мелений перець – 1/2 ч.л
  • рослинна олія – для смаження

Приготування:

Баклажани ріжу не дрібно, солю їх і даю постояти 15 хвилин, щоб пішла гіркота, потім промиваю під холодною водою і даю добре стекти воді.

Обсмажую баклажани на сковороді з олією на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.

Подрібнюю цибулю і додаю в баклажани, тушу до готовності цибулі.

Подрібнюю часник і відправляю до баклажанів, тушу ще пару хвилин, помішуючи, потім додаю сметану 15%, додаю сіль, чорний мелений перець і тушу 5 хвилин накривши кришкою на повільному вогні.

При подачі до столу посипаю порізаною зеленню кропу.

Смачного!

Нове

Популярне