Баклажани популярні у всіх кухнях світу, чого тільки з них не готують, і ікру і закуски і в гарячі страви додають. Я хочу запропонувати вам баклажани тушковані в сметані з цибулею та часником, а в холодному вигляді як салат. Страва дуже смачна, ніжна і ароматна. Готовиться дуже швидко.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт
- часник – 3 зубчики
- цибуля – 1 шт
- сметана – 100 мл
- сіль – щіпка
- чорний мелений перець – 1/2 ч.л
- рослинна олія – для смаження
Приготування:
Баклажани ріжу не дрібно, солю їх і даю постояти 15 хвилин, щоб пішла гіркота, потім промиваю під холодною водою і даю добре стекти воді.
Обсмажую баклажани на сковороді з олією на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Подрібнюю цибулю і додаю в баклажани, тушу до готовності цибулі.
Подрібнюю часник і відправляю до баклажанів, тушу ще пару хвилин, помішуючи, потім додаю сметану 15%, додаю сіль, чорний мелений перець і тушу 5 хвилин накривши кришкою на повільному вогні.
При подачі до столу посипаю порізаною зеленню кропу.
Смачного!