Ці баклажани подаю як другу страву або як гарячу закуску. Виходить ніжна, соковита, ароматна і дуже смачна страва. Принцип приготування дуже простий. Використовую один спосіб, щоб баклажани швидко приготувалися в духовці, стали ніжними, але добре тримали форму.
Інгредієнти:
- 2 шт. баклажани
- 4 шт. помідори (невеликі)
- 6 шт. оливки
- 100 г сир (сулугуні)
- 4 ч.л. без гірки майонез
- 4 ст.л. рослинна олія
- за смаком спеції
- за смаком сіль
Приготування:
Частину баклажанів з боків зрізаємо і середину розрізаємо навпіл. Виходять товсті скибочки. Залишки баклажанів нарізаю на кубики, обсмажую, з’єдную з соковитими овочами і виходить смачний салат.
Скибочки баклажанів відправляємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і обсмажуємо тільки з одного боку.
Форму змащуємо залишками олії, розміщуємо скибочки баклажанів обсмаженою стороною вгору, посипаємо сіллю і меленим перцем.
Змащуємо баклажани майонезом (можна замінити на сметану).
Помідори нарізаємо кружечками і викладаємо на баклажани.
Щоб додати страві цікавий смак, додаю ще оливки. Нарізаємо оливки кружечками і викладаємо на помідори. Доповнюємо меленим перцем.
Посипаємо овочі натертим сиром і ставимо в розігріту духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Сулугуні можна замінити на будь-який твердий сир.
Готові баклажани по-французьки виймаємо і відразу посипаємо сушеним орегано (дає прекрасний смак і аромат). Баклажани, обсмажені тільки з одного боку, швидко готуються в духовці і добре тримають форму.
Баклажани перекладаємо на тарілку і відразу подаємо на стіл в якості другої страви або як гарячу закуску. Баклажани, помідори, оливки, сир, орегано – це неймовірно смачно і ароматно.