Нове

Баклажани мариновані в яйці: і для гарніру, і салати з ними чудові

Так готую баклажани для гарніру та салатів з 90-х років. Я й досі ніде не зустрічала такого рецепту. Простота приготування вражає. Просто у збитих яйцях маринуються баклажани, нарізані шматочками.

Інгредієнти:

  • 400-500 г баклажанів
  • 2 яйця
  • 1 велика цибулина
  • сіль, приправи, зелень та олія за смаком

Приготування:

Баклажани нарізаю невеликими кубиками. Я їх не очищаю. Маю молоді домашні баклажани. Можна нарізати дрібними шматочками-пластинами. Але тоді баклажани вийдуть менш соковитими.

У глибокій мисці виделкою збиваю 2 яйця із сіллю. Досить просто перемішати до однорідності.

У миску з яйцями поміщаю нарізані баклажани та ретельно перемішую. Кожен шматочок баклажана має отримати свою порцію яєчного маринаду.

Залишаю баклажани в маринаді щонайменше на 1 годину. Періодично перемішую. Зазвичай я марину баклажани години 2-3. Цибулю нарізаю дрібними кубиками.

У олії обсмажую цибулину до прозорості. Додаю до сковороди шматочки баклажанів, відціджені від маринаду. Шумівкою дістаю баклажани з маринаду і відправляю до цибулі. Маринад залишається у мисці.

Баклажани з цибулею обсмажую на середньому вогні 15-20 хвилин. Час обсмажування залежить від того, наскільки крупно чи дрібно нарізані баклажани.

Перемішувати часто не потрібно. Навпаки, треба обсмажити так, щоб на баклажанах утворилася гарна скоринка. Солити-перчити і приправляти всякими спеціями потрібно наприкінці приготування.

Таким чином приготовлені баклажани вбирають набагато менше олії. Вони смачні і гарячими, і холодними. У гарячому вигляді ці баклажани будуть чудовим гарніром чи самостійною стравою.

З остиглих баклажанів можна приготувати смачний салат. Що я роблю. Якщо додати варені яйця та зелень, заправити майонезом чи йогуртом із зубчиком часнику, то вийде смачна закуска.

Помідори, смачні перці та оливки із зеленню базиліка просто ідеально поєднуються.

На цю кількість баклажанів знадобиться всього один болгарський перець і три-чотири стиглих помідора і, бажано, свіжий базилік. Оливки (14-16 шт.) можна і не додавати, або замінити їх маринованим огірком. У помідорів забираю насіння і нарізаю кубиками.

Перець нарізаю невеликими шматочками, а оливки нарізаю кільцями.

Зелень подрібнюю та додаю до баклажанів. Все змішую у глибокій мисці. Можна нічим не заправляти: олії від обсмажування цибулі та баклажанів та помідорного соку буде цілком достатньо.

Можна збризкати бальзамічним або винним оцтом для легкої кислинки. Можна заправити майонезом чи йогуртом. Можна додати горіхи з часником. Тут рекомендувати — тільки псувати.

Нове

Популярне