Нове

Багатошаровий салат “Шахрайка” – домашній рецепт

Салат, який підійде, як для повсякденного, так і для святкового столу. Складається він з невеликої кількості найпростіших продуктів, при цьому має досить незвичайний смак. Салат викладається шарами, які змащуються майонезом. Шар з маринованої цибулі і яблук надає страві різкі кисло-солодкі нотки, робить його дуже соковитим.

Інгредієнти:

  • Цибуля – ½ шт.
  • Яблуко (зелене кисло-солодке) – 1шт.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Оцет 6% – 1 ч.л.
  • Печериці – 300 г
  • Зелень (петрушка) – 20 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 170 г
  • Майонез – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Яблука очистіть від шкірки, м’якоть наріжте на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю очистіть, половину головки наріжте невеликими кубиками, додайте до яблук. Суміш заправте оцтом і гірчицею, присипте сіллю і меленим перцем, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин. Оцет при бажанні можна замінити соком лимона.

Печериці наріжте на шматки середнього розміру, обсмажте в олії 5 хвилин до готовності і повного випаровування грибного соку. Гриби посоліть і поперчіть.

Яйця відварити «круто», очистіть, наріжте кубиками. Яйця викладіть на плоску тарілку нижнім шаром за допомогою формувального кільця. Змастіть їх майонезом, присипте сіллю і меленим перцем.

Консервовану кукурудзу з банки перекиньте в сито, щоб стік весь маринад. Потім помістіть її зверху на яйця, також покрийте майонезом.

На кукурудзу укладіть суміш яблук і цибулі, добре притисніть ложкою, змастіть майонезом.

Смажені гриби повністю остудіть, змішайте з нашаткованою свіжою петрушкою, викладіть наступним шаром.

Салату дайте 30 хвилин часу для просочення шарів. Для цього краще поставити його в холодильник, щоб він трохи охолов.

Зверху на грибному шарі зробіть негусто сітку з майонезу, подайте салат на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне