Тепер у вихідні готую тільки його. Пиріг завжди виходить дуже смачним, начинка має консистенцію мармеладу, дуже насичена та яскрава на смак.
Інгредієнти:
Тісто:
- 1 яйце
- 40 г цукру
- 180 г борошна
- 1/2 ч л розпушувача
- 6 ст л рослинної олії
Начинка:
- цедра 1 апельсину
- цедра 1 лимона
- 1 апельсин
- 1 лимон
- 1 яблуко
- 100 г цукру
- 40 г кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Для приготування тіста перемішаємо яйце, цукор, борошно, розпушувач і додамо олію.
Замісити тісто руками. Вийде щільне пісочне тісто. Розділимо його на 2 частини. 1/3 покладемо в пакет і відправимо в морозилку, а з решти зробимо основу.
Поступово розминаємо тісто по формі (форма 22см), акуратно формуючи краї і потім забираємо в холодильник.
Тепер приготуємо цитрусову начинку: отримаємо цедру лимона та апельсина, натерши їх на тертці. Намагайтеся зняти тільки верхній шар шкірки, без білого шару, інакше буде гірчити.
Очистимо лимон та апельсин від шкірки і видалимо всі кісточки. Очистимо від шкірки яблуко і наріжемо його на часточки.
Тепер перекладемо в чашу очищені апельсин, лимон, яблуко, цедру та подрібнимо все блендером.
Додамо сюди цукор, кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішаємо.
Тепер переллємо начинку в сковороду і тушкуємо на малому вогні 7-10 хвилин, постійно помішуючи. Маса має загуснути.
Перекладаємо начинку в тарілку і даємо їй охолонути.
Потім дістаємо з холодильника форму з тістом і наповнюємо її захололою ароматною цитрусовою начинкою.
Дістаємо з морозилки тісто, що залишилося і натираємо його на великій тертці.
Ставимо пиріг у духовку та випікаємо 35-40 мінус при 180С. Як пиріг охолоне, можна присипати цукровою пудрою.
Пиріг такий ароматний, цитрусова начинка має мармеладну консистенцію та дуже яскравий, насичений смак!
Смачного!