Вийшло смачно та соковито. Тісто всередині добре розпушилося і пропеклося.
Випічка не залишається у вигляді крихти. Всі шари просочуються соком від яблук та скріплюються.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 ст.
- цукор – 1 ст.
- манка – 1 ст.
- вершкове масло – 100 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – щіпка
- яблука – 7-10 шт. (Залежно від розміру).
Приготування:
З’єднати сухі інгредієнти – борошно, манку, цукор (але не весь об’єм, 3-4 ст.л. потрібно залишити), розпушувач та сіль.
Яблука очистити, відокремити від серцевини та натерти в окрему миску.
Форму змастити олією, для надійності вистеливши її пергаментним папером. Висипати третину сухих інгредієнтів. Викласти половину натертих яблук. Розрівняти. Ще третина сухих інгредієнтів. Залишки яблук. Посипати сумішшю, що залишилася.
Зверху натерти вершкове масло і посипати цукром, що залишився.
Випікати в розігрітій до 165 градусів духовці в районі 45-50 хвилин. Але тут необхідно враховувати розміри форми. У мене 22 см, тому спеклося швидше.
Смачного!