Неймовірно смачні, ароматні апельсинові мафіни до чаю. Така випічка завжди актуальна, а взимку так особливо. Ці мафіни виходять просто чудовими. Вони дуже м’які, повітряні, з яскравим апельсиновим післясмаком. Вони ідеальні до вечірнього чаю та ранкової кави. Така домашня випічка завжди привносить у будинок атмосферу затишку.
Готуються такі апельсинові кекси дуже просто і з їх приготуванням впорається кожен. Продукти прості та доступні. Їх можна пекти для своєї сім’ї, а можна й гостям подати.
Обов’язково приготуйте такі чарівні апельсинові мафіни. Думаю, що ця випічка теж приживеться у вашій кулінарній книзі.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 150 г
- цукор – 150 г
- борошно – 200-250 г
- яйця – 3 шт.
- апельсин – 1 шт. (великий)
- цукор ванільний – 10 г
- розпушувач – 2 ч. л.
Приготування:
Спочатку апельсин прокочуємо по столу, притискаючи руками, так легше видавити з нього сік. З апельсина знімаємо цедру за допомогою дрібної тертки. Знімаємо лише ароматну помаранчеву частину. Апельсин розрізаємо навпіл і з кожної половини видавлюємо сік в окрему миску.
У миску кладемо масло кімнатної температури і перетираємо його із цукром. Сюди ж додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.
До масляної суміші додаємо яйця. Все добре перемішуємо до однорідності.
У тісто додаємо цедру апельсина та апельсиновий сік. Знову добре перемішуємо.
Додаємо борошно і зверху на борошно висипаємо розпушувач. Все добре перемішуємо. Тісто має вийти однорідним, досить густим. Воно має повільно сповзати з ложки.
Силіконові формочки для кексів змащуємо вершковим маслом за допомогою силіконового пензлика.
Кожну форму наповнюємо тістом на 2/3 висоти. Форми з тестом ставимо на лист і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів. Випікаємо 35 хвилин.
Спечені і вже охололі кекси виймаємо з форм і посипаємо цукровою пудрою.
Мафіни вийшли ароматними, м’якими та дуже смачними. Всім рекомендую приготувати їх.
Смачного!