Холодним ранком приємно з’їсти шматочок пирога з корицею. запиваючи чашкою гарячого чаю або міцної кави. Ніжний і м’який усередині і з хрусткою скоринкою зовні. Готувати легко і просто. Ще один рецепт в скарбничку зимових пирогів.
Інгредієнти:
тісто:
- 2 склянки борошна (320 г)
- 115 г м’якого вершкового масла
- 1 стакан сметани (250 г)
- 1 стакан цукру (240 г)
- 2 яйця
- 1 пакет ванільного цукру (10 г)
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. соди
- 1/4 ч. л. солі
начинка:
- 1 стакан цукру (240 г)
- 1,5 ст. л. меленої кориці
- 1 ч. л. какао
штрейзель:
- 1,75 склянки борошна (260 г)
- 3/4 склянки цукру (160 г)
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленої кориці
- 115 г розтопленого вершкового масла
Приготування:
- Для приготування штрейзеля масло розтоплюємо і остуджуємо. Змішуємо в мисці цукор, сіль, борошно і корицю. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Отриману крихту відставляю в сторону
- У просіяне борошно додаємо розпушувач, соду і сіль.
- Масло збиваємо з цукром і ванільним цукром на середній швидкості до стану легкого крему (приблизно 5 хвилин). Додаємо по черзі два яйця, кожен раз збиваємо масу, поки яйця повністю не змішаються з маслом.
- У яєчно-масляну суміш додаємо половину борошняної суміші, добре збиваємо, додаємо сметану добре збиваємо, додаємо борошно, що залишилося і перемішую до однорідності.
- Викладаємо половину тіста в форму, вистелену пергаментним папером (у мене форма 23 * 23 см) і розрівнюємо лопаткою.
- Робимо начинку. Змішуємо цукор, корицю і какао. Посипаємо цією сумішшю тісто.
- Викладаємо тісто. Потім посипаємо штрейзельною крихтою.
- Випікаємо 55-60 хвилин в духовці, розігрітій до 180С. Дістаємо з духовки і залишаємо на 20 хвилин. Можна подавати до столу.
Також читайте: ДОМАШНІЙ ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД: СМАКОТА ВСЬОГО ЗА 5 ХВИЛИН