Зараз сезон кабачків, тож хочу приготувати кабачкову запіканку. Готується недовго, виходить дуже смачно та корисно – пішли готувати.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт. (середнього розміру)
- фарш курячий – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- яйця – 2 шт.
- кріп – 1 пучок
- сир – 60 г
- сметана – 1 ст.л.
- часник сушений – 1-2 ч.л.
- сіль, чорний мелений перець
- олія для змащування форми
Приготування:
Насамперед 2 середніх кабачки тремо на великій тертці, якщо у вас товста шкірка, то її зрізайте. Якщо є насіння, їх видаляйте.
Тепер додаємо до кабачків сіль і добре все перемішуємо. Відставляємо кабачки на 10 хвилин.
Цибулю та кріп нарізаємо, відправляємо до фаршу. У мене фарш з індички, ви можете використати абсолютно будь-який фарш, який вам подобається.
Далі фарш потрібно посолити, поперчити і ще додаю гранульований часник.
Перемішуємо і тепер потрібно злити зайвий сік із кабачків. Вбиваємо сюди 2 яйця та перекладаємо сюди наш фарш.
З’єднуємо всі інгредієнти і тепер залишилося все як слід перемішати.
Тепер у форму, змащену олією, викладаємо нашу кабачкову масу і розподіляємо по всій поверхні форми.
Форму можна брати абсолютно будь-яку – квадратну, прямокутну.
Потім буквально додаємо 1 ст. л. сметани і теж розрівнюємо поверхнею. Відправляємо цю красу в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 35 хвилин.
Тепер дістаємо з духовки та зверху кладемо натертий сир, це за бажанням. Якщо сир не додаватимете, значить продовжуємо запікати 10 хвилин.
І все, кабачкова запіканка готова! Час приготування залежить від плити, так що дивіться, як підрум’яниться, витягуйте.
Час може коливатися від 45 хвилин до години. Вона добре тримає форму, а запах взагалі неймовірний.