Найніжніший, повітряний і нереально смачненький яблучний пиріг на кефірі! Приготувати швидко, з найпростіших продуктів і без проблем. Мої рідні його обожнюють. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 3 штуки
- Борошно пшеничне – 300 грамів
- Цукровий пісок – 180 грамів
- Сіль – щіпка
- Рослинна олія – 100 мілілітрів
- Кефір – 150 грамів
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цедра одного лимона або замінити на ванілін
- Сік половини лимона
- Яблука – 2 шт
- Кориця мелена та горіхи – за бажанням (щоб прикрасити)
Приготування:
У блюдце вливаємо яйця, засипаємо цукровим піском, ваніліном та розмішуємо.
Кладемо натерту цедру лимона, сік лимона і розмішуємо.
Виливаємо кефір, олію і розмішуємо.
Висипаємо через сито борошна та розпушувача, перемішуємо.
Заливаємо тістом формочки і тремо на крупненькій терці яблука.
Посипаємо меленою корицею, подрібненими горішками і випікаємо тридцять п’ять хв за сто вісімдесят градусів.
Смачного!