Нове

Тирамісу з манго – ніжний та оригінальний десерт

Ніжне тирамісу просто тане в роті, і хто хоч раз спробував цей чудовий десерт, той неминуче стане його шанувальником назавжди. Готування нескладне, головне – дотримуватись пропорцій і не намагатися замінити інгредієнти на якісь інші.

У нашому випадку як основа для крему використаний сир рикота. З’єднаний зі збитими вершками, цей сир забезпечує чудовий результат, а весь десерт цілком – разом із повітряним савоярді та ароматним свіжим манго – такий гарний, що будь-які слова тьмяніють перед його смаком. Такий десерт просто потрібно спробувати.

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді – 200 г
  • Сир Рикота – 250 г
  • Манго – 1 шт.
  • Кава розчинна – 1 ч. л.
  • Вершки сухі для збивання – 50 г
  • Молоко для сухих вершків
  • Цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Порошок какао для прикраси.

Приготування:

Почати слід з підготовки манго – фрукт очистіть, видаліть кісточку і наріжте кубиками м’якуш.

Дуже важливо уважно вибрати манго в магазині – стиглий фрукт має бути м’яким, без плям та з різким фруктовим запахом. Якщо фрукт недостиглий чи пахне спиртом – манго брати не варто.

Для того, щоб крем був повітряним, нам знадобляться збиті вершки. Приготуйте їх згідно з інструкцією на упаковці. Як правило, до сухого вмісту достатньо додати невелику кількість молока та добре збити.

У миску до збитих вершків додайте сир рикоту. У традиційному рецепті використовують маскарпоне, але і рикота теж підійде. Цей сир більш щільний, ніж маскарпоне, але якщо його добре збити і додати збиті вершки, як у нашому випадку, результат виходить чудовим.

Тепер додайте цукрову пудру. Її кількість можна регулювати самостійно.

Добре збийте крем вінчиком і поки приберіть його убік.

Розчинну каву слід заварити і трохи остудити. Потім кожне печиво вмочити у каву.

Враховуйте, що савоярді – дуже тендітне печиво. Воно легко розвалиться в руках, якщо ви його перетримаєте.

Форму для десерту можна взяти будь-яку залежно від того, як ви подаватимете його на стіл. Перший шар обов’язково має бути із крему, на який потрібно викладати печиво.

Коли печиво буде розміщене, потрібно повторити шар крему.

На шар крему помістіть манго нарізане. Розмістити його можна довільно.

Потім слід повторити шари. Останнім потрібно сформувати шар із манго. Як прикраса потрібно присипати тирамісу порошком какао.

Потрібно поставити страву в холодильник, щоб усі інгредієнти стали однієї температури. Після цього можна подавати тирамісу на стіл.

Смачного!

Нове

Популярне