Спосіб дуже простий та швидкий. Потрібно мінімум продуктів, тільки 2 основних, плюс сіль та спеції. Риба виходить дуже соковита та смачна. Подавати її можна з будь-яким гарніром, мені подобається з картопляним пюре. Під час подачі поливаю скумбрію лимонним соком і посипаю петрушкою. Дуже смачно!
Інгредієнти:
- 730 г скумбрії (2 шт.)
- 1 цибуля (велика)
- 3 лаврового листа
- 1 ч. л. меленого коріандру
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
- для подачі олія
- для подачі сік лимона
- для подачі петрушка
Приготування:
Скумбрію заздалегідь розморожуємо, видаляємо плавці, начинки і відрізаємо голови. Розрізаємо тушки на 2 частини. Вага близько 500 г.
Ріпчасту цибулю нарізаємо не дуже тонкими півкільцями.
Зі спецій беремо мелений чорний перець, лавровий лист і коріандр. У мене насіння коріандру, яке подрібнюю у ступці (коріандр дає відмінний смак).
У киплячу воду (2 літри) додаємо сіль (у мене 1 ст. л. без гірки), цибулю та спеції. На сильному вогні доводимо до кипіння.
Як тільки вода закипить, викладаємо шматки риби. Знову доводимо до кипіння, прикриваємо каструлю кришкою та готуємо 10 хвилин на середньому вогні. Аромат чудовий.
Готову скумбрію перекладаємо на тарілку.
На іншу тарілку викладаємо всю цибулю з каструлі, зверху розміщуємо шматки скумбрії. Поливаємо соком лимона, невеликою кількістю олії (можна і без неї), посипаємо перцем, дрібно нарізаною петрушкою і подаємо на стіл із гарніром. Риба виходить соковитою, за рахунок спецій та цибулі ароматною та смачною.
Смачного!!!