Поки всі печуть шарлотку – я готую смачненький яблучний пиріг на сковорідці! Не рецепт, а справжня знахідка – недовго, легко, не використовуючи духовку і без метушні. Ніжний, ароматний та повітряний. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Яєць курячих – 2 штуки
- Цукрового піску – 80 грамів
- Молока – 120 мілілітрів
- Рослинної олії – 70 мілілітрів
- Борошна пшеничного – 220 грамів
- Розпушувача – 1 чайну ложку
- Яблук – 3 штуки
Приготування:
У блюдце наливаємо яєць і засипаємо цукром, ретельно розмішуємо. Наливаємо молока, олії, продовжуємо збивати.
Просіюємо борошна з розпушувачем і збиваємо.
З яблук зчищаємо шкірку та ріжемо на маленькі кубики. Відправляємо в тісто та розмішуємо.
Сковороду щедро обмазуємо вершковим маслом і розподіляємо заготовлену суміш з яблуками. Закриваємо кришкою та відправляємо на газову плиту. Вогонь зменшуємо до мінімуму і печемо двадцять хв. Часто протираємо кришку від вологи.
Далі знімаємо кришку, закриваємо пергаментом пиріг і перевертаємо. Печемо ще буквально десять хвилин.
Смачного!