Нове

Не рецепт, а знахідка – гідна заміна шарлотки: найсмачніший яблучний пиріг на сковороді без духовки та метушні

Поки всі печуть шарлотку – я готую смачненький яблучний пиріг на сковорідці! Не рецепт, а справжня знахідка – недовго, легко, не використовуючи духовку і без метушні. Ніжний, ароматний та повітряний. Ділюсь рецептом.

Інгредієнти:

  • Яєць курячих – 2 штуки
  • Цукрового піску – 80 грамів
  • Молока – 120 мілілітрів
  • Рослинної олії – 70 мілілітрів
  • Борошна пшеничного – 220 грамів
  • Розпушувача – 1 чайну ложку
  • Яблук – 3 штуки

Приготування:

У блюдце наливаємо яєць і засипаємо цукром, ретельно розмішуємо. Наливаємо молока, олії, продовжуємо збивати.

Просіюємо борошна з розпушувачем і збиваємо.

З яблук зчищаємо шкірку та ріжемо на маленькі кубики. Відправляємо в тісто та розмішуємо.

Сковороду щедро обмазуємо вершковим маслом і розподіляємо заготовлену суміш з яблуками. Закриваємо кришкою та відправляємо на газову плиту. Вогонь зменшуємо до мінімуму і печемо двадцять хв. Часто протираємо кришку від вологи.

Далі знімаємо кришку, закриваємо пергаментом пиріг і перевертаємо. Печемо ще буквально десять хвилин.

Смачного!

Нове

Популярне