Нове

Рулет з бісквітного тіста з шоколадом та джемом, смачний та апетитний

Бісквітний рулет з шоколадом і джемом в глазурі шоколаду. Рулет повітряний, ніжний та смачний. Приготувати просто, швидко та апетитно.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 120 г
  • Борошно – 100 г
  • Шоколад чорний – 40 г
  • Сіль – щіпка
  • Джем або варення – 3-4 столові ложки

Для шоколадної глазурі:

  • Шоколад – 40 г
  • Вершкове масло – 15-20 г

Приготування:

Рулет простий та швидкий у приготуванні. Тертий шоколад надає бісквітному тісту особливий смак і аромат, а варення чи джем робить рулет ще смачнішим. Рулет покриваємо шоколадною глазур’ю за бажанням.

Яйця поділяємо на жовтки та білки у різні чаші.

У білки додаємо щіпку солі та збиваємо до пишної піни.

Додаємо частинами цукор у білкову піну та збиваємо у стійку масу.

Додаємо жовтки та розмішуємо міксером на повільних обертах.

Борошно просіюємо через дрібне сито.

Шоколад натираємо на середній тертці.

Додаємо борошно в яєчну суміш і розмішуємо.

Додаємо тертий шоколад та обережно перемішуємо.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180 ° С, випікаємо бісквітне тісто 12-15 хвилин.

Спечене бісквітне тісто дістаємо з духовки, викладаємо на робочу поверхню і згортаємо рулетом разом із пергаментом.

Ще трохи теплий рулет розгортаємо, відокремлюємо пергамент.

Бісквіт покриваємо варенням або джемом і згортаємо рулетом.

Шоколад із вершковим маслом розтоплюємо на водяній бані, розмішуємо до однорідного стану та покриваємо рулет шоколадною глазур’ю.

Рулет ставимо в холодильник, щоб застигла глазур. Перед тим як подати до чаю, розрізаємо на частини.

Нове

Популярне