Нове

М’який кекс із приємною текстурою:продукти завжди знайдуться вдома

Солодкий кекс за рецептом моєї бабусі, який немов тане в роті! М’який, повітряний, з приємною текстурою та дуже смачний. Готується простіше, з продуктів, які завжди знайдуться вдома.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукровий пісок – 130 грам
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Цедра лимона
  • Соняшникова олія – 120 мілілітрів
  • Молоко – 180 мілілітрів
  • Борошно – 200 грамів
  • Крохмаль – 80 грамів
  • Розпушувач – 15 грамів
  • Сік половини лимона

Приготування:

У блюдо великих розмірів виливаємо яйця, додаємо лимонну цедру (натерту на дрібній тертці) і добре розмішуємо, підсипаючи цукровий пісок.

Додаємо ванільний цукор та розмішуємо. Збиваємо масу міксером (до вершково-білої суміші).

Додаємо олію, продовжуємо змішувати. Додаємо молоко та змішуємо.

У чашку з борошном додаємо розпушувач і змішуємо.

В основну масу просіюємо крохмаль і борошно з розпушувачем, змішуємо. Додаємо сік половини лимона та змішуємо.

Вливаємо у форму двадцять два сантиметри та запікаємо 35 хв, при 180 градусах.

Смачного!

Нове

Популярне