Нове

Торт “Сметанник” по-новому: тепер це один з улюблених рецептів сметанника

Рецептів сметанників дуже багато! На основі пісочного тіста і бісквітного, з ягодами, фруктами, какао, шоколадом і т. д. Всі вони безперечно смачні і гідні того, щоб хоча б раз у житті приготувати кожен. Найскладніше — дочекатися, доки торт настоїться. В іншому все досить просто: бісквіт та два види крему. Перший вид буде основою, а другий (ганаш) для прикраси. До речі, другий крем потрібно почати готувати з вечора, тому що. йому також треба настоятися.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 3 шт
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 1 пачка (10 г)
  • сметана – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 320 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – щіпка

Крем №1:

  • сир – 200 г
  • сметана 15-20% – 50 г
  • вершковий сир – 50 г
  • цукрова пудра – 50-70 г

Крем №2 (ганаш):

  • білий шоколад – 100 г
  • вершки 33% – 100 мл
  • вершковий сир – 150 г

Приготування:

Приготуємо тісто. Для цього до яєць додаємо трохи солі, цукор звичайний та ванільний. Збиваємо все до білого, щоб цукор злегка розчинився. Потім додаємо розтоплене, але не гаряче, вершкове масло, сметану та соду. Все ще раз добре перемішуємо міксером.

Ставимо розігріватись духовку до 180°C.

Потім додаємо розпушувач і просіяне борошно в два прийоми. Все акуратно перемішуємо за допомогою лопатки до розчинення борошна. Тісто має вийти рідке, але тягуче.

Дно форми (у мене діаметром 20 см) застеляємо пергаментним папером. Перекладаємо тісто, рівномірно розподіляємо і ставимо випікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Час випікання індивідуальний і залежить від розміру форми і вашої духовки. Тому контролюйте готовність за допомогою дерев’яної шпажки, але не раніше ніж через 40 хвилин.

Отак корж може піднятися. Даємо йому трохи охолонути у формі. Потім виймаємо його на ґрати і залишаємо до повного остигання. Ґрати потрібні для того, щоб знизу корж не був вологим. Після остигання зрізаємо у бісквіту нерівну верхівку (її можна використовувати для прикраси або з’їсти з чаєм просто так), а рівний бісквіт, що залишився, ділимо на три рівних по товщині коржа.

Для кремового прошарку використовуватимемо сир. Якщо він у вас крупнозернистий, то попередньо збийте його блендером або перетріть через сито до дрібної консистенції. У сир додаємо цукрову пудру (можна і цукор, але краще пудру) і перетираємо до однорідності. Потім додаємо сир і сметану, добре перемішуємо. Крем готовий.

Тепер збираємо торт. У низ кладемо корж, з якого зрізали нерівну верхівку. Викладаємо на нього половину сирно-сметанного крему і розподіляємо рівномірно. Потім накриваємо другим коржем, злегка притискаємо, рівномірно викладаємо залишки крему. І далі накриваємо останнім рівним коржем, який був із найнижчим при випіканні бісквіту. Також притискаємо трохи та відправляємо у холодильник.

Тепер підготуємо ганаш. Основу для нього потрібно заготовити з вечора. Для цього шоколад заливаємо гарячими, практично доведеними до кипіння, жирними вершками та перетираємо до повного розчинення шоколаду. Потім забираємо в холодильник на ніч. Наступного дня дістаємо після того, як відправили торт у холодильник. Охолоджений шоколад із вершками збиваємо за допомогою міксера або блендера, потім додаємо сир і збиваємо все ще раз до однорідності.

Перекладаємо ганаш у кондитерський мішок та прикрашаємо торт. Якщо мішка немає, то можна за допомогою лопатки покрити їм торт повністю, а зверху посипати бісквітною крихтою. Забираємо торт в холодильник на ніч, щоб обидва креми добре схопилися і бісквіт просочився.

Нове

Популярне