Нове

Що смачненького можна приготувати, якщо в холодильнику залежалася каша і її вже ніхто не хоче їсти

Інгредієнти:

  • Пшоняна крупа: 1 ст
  • Молко: 3 ст
  • Цукор: 1-2 ст.л
  • Сіль: ½ ч.л
  • Вершкове масло: 40 г
  • Яйця: 2 шт
  • Ванілін або ванільний цукор
  • Яблука: 2 шт (або родзинки)

Приготування:

Промиту пшоняну крупу, заливаю гарячою водою і варю 2-4 хвилини, потім зливаю всю воду і добре промиваю. Це роблю для того, щоб позбавити крупи гіркоти.

Промиту крупу повертаю в каструлю, заливаю молоком, додаю сіль та цукор до смаку. Варю кашу під закритою кришкою на помірному вогні приблизно 20 – 25 хвилин. Періодично помішую, щоб каша не прилипала.

Поки вариться каша, готую яблука. Частину яблук я додам у кашу, тому ріжу невеликими кубиками, і одне яблучко ріжу тонкими часточками для прикрашання запіканки. Замість яблук можна взяти будь-які сухофрукти.

Каша зварилася, наприкінці додаю вершкове мало і добре перемішую.

Потім додаю нарізані кубиками яблука, за бажанням можна додати ванільний цукор або ванілін та два курячі яйця. По суті, цю кашу можна зварити відразу з яблуками і їсти, як кашу, але оскільки я готую зараз саме запіканку, то потрібно додати яйця. Ще таку запіканку добре робити, коли зварили багато каші, вона довго стоїть і вже ніхто не хоче їсти, а таким чином виходить нова свіжа страва та продукти не зіпсовані.

Форму для запікання змащую олією і викладаю кашу.

Зверху навхрест розкладаю нарізані пластинками яблука, за бажанням можна присипати цукром.

Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

М’яка, смачна запіканка готова, все добре пропеклося, яблучка м’які та смачні.

Смачного!

Нове

Популярне