Нове

Лимонне морозиво з лавандовим медом та повітряними білками

Літо – час, коли хочеться насолодитися свіжими та освіжаючими десертами. Одним із таких варіантів є лимонне морозиво з лавандовим медом та повітряними білками.

Цей десерт поєднує в собі яскравий цитрусовий смак лимона, ніжні повітряні білки і ароматний лавандовий мед, створюючи смачні літні ласощі, що освіжають. У цій статті-рецепті ми поділимося з вами інгредієнтами та покроковим процесом приготування цього сонячного морозива.

Інгредієнти:

  • 4 лимони
  • 4 великі курячі яйця
  • 200 г цукру
  • 200 мл води
  • 1 столова ложка лавандового меду
  • Дрібка лаванди (для прикраси)

Приготування:

Спочатку потрібно підготувати усі інгредієнти. Вижміть сік із 4 лимонів і акуратно відокремте жовтки від білків яєць.

У середній каструлі поєднуємо лимонний сік, жовтки яєць та 100 г цукру. Перемішуємо до гладкості. Потім додаємо воду і продовжуємо перемішувати. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доводимо суміш до стану загусання. Це триватиме близько 5-7 хвилин. Забираємо каструлю з вогню і залишаємо лимонний крем остигати.

В окремій маленькій каструлі поєднуємо лавандовий мед та 100 г цукру. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доводимо суміш до стану розчинення цукру і отримання однорідної маси. Потім прибираємо каструлю з вогню і залишаємо лавандовий мед остигати.

Збиваємо білки яєць у щільну піну з використанням міксера чи вінчика. Поступово додаємо цукор, що залишився (близько 2 столових ложок) і продовжуємо збивати до отримання густої і стабільної маси білків.

Коли лимонний крем та лавандовий мед охолонули до кімнатної температури, з’єднуємо їх в одній ємності та акуратно перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо збиті білки і повільно перемішуємо їх у суміш лимонного крему та меду, щоб зберегти легкість білків.

Отриману суміш лимонного морозива акуратно переливаємо у контейнер для морозива. Потім закриваємо контейнер кришкою або плівкою і ставимо в морозилку не менше 4-6 годин, або до повного заморожування.

Коли морозиво повністю замерзло, дістаємо його з морозилки та залишаємо на кілька хвилин, щоб воно трохи розм’якшилося перед подачею. Потім подаємо морозиво в порційні блюдця або ріжки і прикрашаємо його свіжими квітами лаванди або щіпкою сушеної лаванди для надання десерту ароматного і естетично привабливого вигляду.

Смачного!

Нове

Популярне