Цей овочевий соус дає рибі чудовий смак. Соус готується дуже легко і швидко, тому що нічого попередньо запікати чи обсмажувати не треба, використовую сирі овочі. Так можна готувати будь-яку нежирну рибу, покажу на прикладі минтаю. За рахунок соусу минтай виходить соковитим, ароматним та дуже смачним. Рибу можна готувати на плиті або в духовці.
Інгредієнти:
- 950 г минтаю
- 4 помідори (невеликі)
- 1 цибуля
- 1/2 шт. солодкого перцю
- 2 зубчики часнику
- 3 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
У розмороженого минтаю видаляємо начинки, кожну тушку ділимо на кілька шматків. Посипаємо з усіх боків сіллю, перцем і обсмажуємо з двох сторін в олії на сильному вогні.
У чашу блендера відправляємо нарізані помідори.
Додаємо нарізаний солодкий перець та часник.
Цибулю нарізаємо на середні скибочки, відправляємо в чашу, солимо і перчимо.
Добре подрібнюємо та отримуємо дуже ароматний овочевий соус. Він дасть рибі соковитість та відмінний смак.
Обсмажений минтай заливаємо соусом, закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо 20 хвилин (вогонь трохи більший за мінімальний).
При тушкуванні овочевий соус змінює колір, стає яскравішим, густішим і в нього чудовий смак. Минтай за рахунок овочевого соусу виходить дуже соковитим, ніжним, ароматним та смачним. Рибу з овочами посипаємо петрушкою і подаємо на стіл із улюбленим гарніром.
Смачного!!!