Така страва – відмінний вибір для святкового столу, адже курячі рулетики прості у приготуванні, а виглядають напрочуд ефектно. Начинка з грибів з цибулею та бекон надають курячому м’ясу насичений та пікантний смак. Щодо спецій, то можете підібрати їх за своїм бажанням – підійдуть чорний перець, паприка або будь-які спеції для курячого м’яса.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 г
- Печериці заморожені – 100 г
- Цибуля фіолетова – 1 шт.
- Бекон сирокопчений – 120 г
- Сир твердий – 50 г
- Сметана – 2 ст. л.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль та спеції – за смаком
Приготування:
Насамперед потрібно очистити і відправити обсмажувати цибулю.
Можна використовувати як ріпчасту, так і фіолетову або білу цибулю на свій смак.
Гриби можете взяти або свіжі або заморожені. Коли цибуля стане м’якою, додайте на сковороду нарізані довільно печериці.
Філе можна використовувати як грудки, так і стегна. Наріжте філе плоскими шматками і добре відбийте кухонним молоточком.
На свій смак потрібно посолити філе з обох боків.
На свій смак можете також використовувати спеції. Добре розкриє смак паприка, спеції для курячого м’яса або французькі трави.
Кожен шматок філе слід рясно змастити сметаною з одного боку, це дозволить м’ясу бути соковитішим.
На сметанний шар потрібно викласти підсмажені гриби із цибулею, розподіливши їх рівномірним шаром.
Тепер заверніть філе рулетом і оберніть беконом. Готові курячі рулетики потрібно викласти в жароміцну форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на пів години.
Коли рулети запікаються, їх слід присипати тертим сиром – важливо встигнути це зробити, поки гаряча страва, щоб сир зміг розплавитися.
Подавати на стіл рулетики можна як гарячими, так холодними. А щодо гарніру, то можете приготувати гречку або рис. Для ефектної подачі варто прикрасити блюдо свіжою зеленню або овочами.
Смачного