Відмінний рецепт коли потрібно смачно, багато і недорого. Кекси неймовірно пишні, легкі як пух!
Інгредієнти:
- 330 г борошна
- 120 г олії, без запаху
- 50 г вершкового масла, м’якого
- 4 великі яйця (СО, 230-250 г)
- 300 г цукру
- 8 г ванільного цукру
- 240 г кефіру (у мене 2,5%)
- 2 ч. л. розпушувача
- 3/4 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- + заморожені або свіжі ягоди, за бажанням
Приготування:
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури! Духовку вмикаю розігріватися до 180°С.
У великій мисці для замішування тіста з’єдную цукор, ванільний цукор, сіль, соняшникова рафінована олія, та м’яке вершкове масло.
Збиваю 4-5 хвилин.
Окремо в миску розбиваю яйця і по одному підмішую в тісто.
Коли яйце втрутилося, додаю таке.
Борошно змішую з розпушувачем та содою.
Половину цієї суміші просіюю в миску.
Перемішую міксером на мінімальній швидкості, щоб все борошно зволожилося.
Вливаю весь кефір, перемішую. Просіюю другу половину борошна. Перемішую.
Тісто готове.
Тістом заповнюю форми на 2/3. Зверху можна додати ягоди, свіжі чи заморожені. Розморожувати не потрібно.
При 180 ° С випікаю кекси 20-25 хвилин, готовність перевіряю зубочисткою.
Готові кекси викладаю остигати на ґрати. А форми знову наповнюю тістом. Поки випікається перша партія кексів, тісто чекає на столі за кімнатної температури.
З усієї порції тіста у мене вийшло 30 кексів. Це багато, але кекси дуже легкі та повітряні, швидко з’їдаються. І всім дуже подобаються!
Смачного!