Така лазіння мені подобається навіть більше, ніж класична з листами. Тут все робиться максимально просто і без зайвого клопоту, а результат приголомшливий! Соковита, апетитна та дуже смачна! Варто один раз приготувати і рецепт, я не сумніваюся, одразу опиниться у вашій скарбничці!
Інгредієнти:
- Лаваш – 3 шт.
- Фарш свинячо-яловичий – 1 кг
- Цибуля – 200 г
- Часник – 6 зубчиків
- Солодкий перець – 2 шт.
- Селера – 1 стебло
- Томатний соус – 200 г
- Сир моцарела – 300 г
- Сіль
- Чорний перець
Соус бешамель:
- Молоко гаряче – 500 мл.
- Вершкове масло – 30 г
- Борошно – 30 г
- Сіль – щіпка
- Мускатний горіх – щіпка
Приготування:
У сковороду з олією відправляємо цибулю кубиком, рубаний часник, смажимо кілька хвилин до легкого золотистого кольору, потім закладаємо фарш і готуємо ще 5-6 хвилин, до напівготовності.
До фаршу додаємо солодкий болгарський перець і стебла селери кубиком, солимо, перчимо, перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини.
Далі вливаємо томатний соус, тушкуємо ще пару хвилин, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню.
Як соус підійдуть перебиті помідори у власному соку, розведена томатна паста або звичайний кетчуп.
У невеликій каструлі або сотейнику розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно, обсмажуємо 2 хвилини, потім поступово вливаємо молоко і інтенсивно мішаємо вінчиком. Варимо соус до загусання, на це піде близько 4-5 хвилин.
Як тільки соус загусне, знімаємо з вогню, додаємо сіль, дрібку мускатного горіха, ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.
Беремо лист лаваша, викладаємо готовий фарш, зверху присипаємо сиром, загортаємо в рулет і нарізаємо на порційні шматочки.
Сир підійде будь-який, на свій смак і можливості, але я все ж рекомендую взяти саме моцарелу.
Форму для запікання змащуємо раніше приготованим соусом та викладаємо порційно нарізані рулетики.
Зверху промазуємо соусом, присипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, режим верх-низ.
Дивимось по своїй духовці, як тільки зверху утворюється рум’яна скоринка, лазанью можна діставати.
Злегка хрумкий лаваш, ароматний фарш, найніжніший вершковий соус і сир, що апетитно тягнеться – все це захоплення і справжня смакота! Рекомендую приготувати та спробувати, нічого складного та дуже смачно!