Це чудовий варіант, коли немає часу готувати тісто. Піца швидка, без замішування тіста, має тонку і смачну основу. Начинка для такої піци може бути будь-якою. Розповім про один варіант начинки. Усього 25 хвилин та ароматна, дуже смачна піца у вас на столі. Основа піци виходить тонка листкова, а начинка дуже соковита.
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш
- 120 г варено-копченої ковбаси
- 150 г напівтвердого сиру
- 1/2 шт. помідора (великий)
- 4 ст. л. кетчупу
- 1 ст. л. майонезу
- за смаком орегано (сушений)
Приготування:
Ковбасу (у мене невеликого діаметру) нарізаємо кружальцями, помідор тонкими скибочками, сир натираємо на великій тертці. Тонкий лаваш складаємо навпіл, розміщуємо його у формі (розмір 22 х 30 см) та підгинаємо краї. Потім лаваш із загнутими краями виймаємо і ці краї відрізаємо.
Отримуємо тонку основу, що складається з 2 шарів лаваша.
Половинки лаваша роз’єднуємо, на нижній шар додаємо трохи натертого сиру, потім розташовуємо відрізані частини лаваша і знову посипаємо невеликою кількістю сиру. Так основа не вийде надто тонкою, за рахунок сиру вона з’єднається і буде листковою. Накриваємо все другою половиною лаваша.
На верх основи викладаємо кетчуп, майонез та рівномірно розподіляємо. Додаємо нарізаний помідор. Соуси та помідор роблять начинку соковитою.
Викладаємо кружальця ковбаси.
Посипаємо все натертим сиром. Випікаємо в розігрітій духовці за максимальної температури (250 градусів) близько 10 хвилин.
Як тільки верх добре зарум’яниться, піца готова. Виймаємо її з духовки і відразу посипаємо орегано сушеним (1 щіпка). Трава від гарячої піци відразу почне розкриватися і з’являється чудовий аромат. Краї основи хрусткі.
Піца на лаваші швидка, з тонкою листковою основою, соковита, ароматна та дуже смачна. Начинку можна робити будь-яку на смак.
Смачного!!!