Сьогодні покажу одну з найсмачніших начинок для тарталеток. Таку закуску можна приготувати не лише на святковий стіл, а й на сніданок. Тарталетки виглядають гарно, їх зручно їсти і прості в приготуванні. Виходить ніжно, апетитно і дуже смачно.
Інгредієнти:
- тарталетки – 8 шт.
- філе курки (копчена) – 300 г
- печериці – 200-300 г
- цибуля – 1 шт.
- сир – 80 г
- вершки 10-20% – 200 мл.
- борошно – 1 ст.л.
- сіль перець
- мускатний горіх – 1/4 ч.л.
Приготування:
Одну цибулину шаткуємо дрібним кубиком.
Гриби у мене печериці 200 грамів миємо, насухо витираємо і теж нарізаємо дрібними кубиками.
З копченої курячої грудки знімаємо шкіру, у мене 300 грамів і дрібно нарізаємо. Замість копченої курки можна взяти звичайне куряче філе.
Викладаємо цибулю на розігріту з олією сковороду і обсмажуємо до прозорого кольору.
Кладемо сюди печериці та обсмажуємо на великому вогні до випаровування рідини періодично помішуючи. Гриби у нас зменшаться в обсязі.
Коли вся зайва рідина пішла, додаємо курку та перемішуємо.
Додаємо 1 столову ложку борошна, перемішуємо, додаємо 200 мл вершків і тушкуємо масу на середньому вогні, поки вона не загусне.
В кінці додаємо сіль, чорний мелений перець та 1/4 ч.л. мускатний горіх. Ще раз добре перемішуємо і начинка для тарталеток готова.
Залишилося натерти сир на великій тертці та заповнити наші тарталетки за допомогою чайної ложки.
Зверху посипаємо тертим сиром, перекладаємо у форму для випічки і ставимо у розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин, щоб сир розплавився.
Закуска готова. Вона нікого не залишить байдужим. Виходить свого роду жульєн у тарталетках з куркою та грибами під апетитною сирною шапочкою.
Дуже просто і при цьому дуже смачно. Рекомендую приготувати.
Смачного!