Сьогодні я хочу запропонувати приготувати пиріг “Яблучний рай”. Повітряний м’який та дуже смачний пиріг з яблуками та лимонною глазур’ю.
Інгредієнти:
- борошно 160 г
- кокосова стружка 80 г
- вершки 10% 100 г
- лимон, лайм цедра
- розпушувач 2 ч.л.
- яйця 3 великі або 4 дрібні
- цукор 120-150 г
- масло вершкове 120 г
- дрібка солі
- яблука 3-5 шт.
Глазур
- цукрова пудра 80-100 г
- сік лайма (маленький) або звичайного лимона
Приготування:
У миску кладемо яйця 4 шт., 150 г цукру і збиваємо міксером до пишної світлої маси.
Вливаємо розтоплене вершкове масло 120 г, вершки 10% 100 г, і перемішуємо вінчиком.
Додаємо щіпку солі, кокосову стружку 80 г, цедру одного лайма (можна лимона), 2 ч.л. розпушувача та просіюємо 160 г борошна. Все добре перемішуємо.
Яблука 3 шт (у мене голден) нарізаємо кубиками і викладаємо в тісто. Все перемішуємо.
У форму (у мене 22 см) з пергаментом викладаємо тісто. Випікаємо 40 хвилин при 180 °C.
Готуємо глазур. До цукрової пудри 80-100 г додаємо сік лайм з якого ми знімали цедру та перемішуємо.
Поливаємо пиріг глазур’ю і даємо їй застигнути.
Наш яблучний пиріг готовий. Смачного!