Нове

Пиріг “Яблучний рай”: повітряний м’який та дуже смачний пиріг з яблуками та лимонною глазур’ю

Сьогодні я хочу запропонувати приготувати пиріг “Яблучний рай”. Повітряний м’який та дуже смачний пиріг з яблуками та лимонною глазур’ю.

Інгредієнти:

  • борошно 160 г
  • кокосова стружка 80 г
  • вершки 10% 100 г
  • лимон, лайм цедра
  • розпушувач 2 ч.л.
  • яйця 3 великі або 4 дрібні
  • цукор 120-150 г
  • масло вершкове 120 г
  • дрібка солі
  • яблука 3-5 шт.

Глазур

  • цукрова пудра 80-100 г
  • сік лайма (маленький) або звичайного лимона

Приготування:

У миску кладемо яйця 4 шт., 150 г цукру і збиваємо міксером до пишної світлої маси.

Вливаємо розтоплене вершкове масло 120 г, вершки 10% 100 г, і перемішуємо вінчиком.

Додаємо щіпку солі, кокосову стружку 80 г, цедру одного лайма (можна лимона), 2 ч.л. розпушувача та просіюємо 160 г борошна. Все добре перемішуємо.

Яблука 3 шт (у мене голден) нарізаємо кубиками і викладаємо в тісто. Все перемішуємо.

У форму (у мене 22 см) з пергаментом викладаємо тісто. Випікаємо 40 хвилин при 180 °C.

Готуємо глазур. До цукрової пудри 80-100 г додаємо сік лайм з якого ми знімали цедру та перемішуємо.

Поливаємо пиріг глазур’ю і даємо їй застигнути.

Наш яблучний пиріг готовий. Смачного!

Нове

Популярне