А ви готували пиріг на сковороді. Адже іноді буває так, що немає духовки або просто вона вийшла з ладу, а може ви не хочете її вмикати, тому що в квартирі спекотно. А смачного домашнього пирога хочеться завжди. На такий випадок у мене є класний рецепт яблучного пирога на сковороді.
Інгредієнти:
- Яблука – 3-4 шт
- Борошно – 300 г
- Молоко – 170 мл
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 100 г
- Олія – 30 мл
- Масло вершкове – 20 г
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – щіпка
- Кориця – по-смаку
Приготування:
Готуємо тісто. Збиваємо вінчиком: 2 яйця, щіпку солі та 100 г цукру. Вливаємо 170 мл молока та 30 мл рослинної олії. Перемішуємо.
Окремо змішуємо 300 г борошна та 10 г розпушувача.
Додаємо сухі інгредієнти та замішуємо вінчиком тісто без грудочок.
Наперед наріжте 3-4 яблука. На сковороді (у мене 26 см) розтоплюємо 20 г вершкового масла. Додаємо порізані яблука і тушкуємо близько 3 хвилин, доки яблука не стануть м’якими.
Додаємо до яблук 2 ст.л цукру, корицю до смаку. Трохи тушкуємо.
На яблука виливаємо тісто. Смажимо пиріг під кришкою на невеликому вогні з обох боків.
Перевертаю пиріг за допомогою тарілки. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має бути суха.
Яблучний торт на сковороді готовий. Дуже смачний, пишний та повітряний.
Пиріг на сковороді допоможе, якщо у вас немає духовки. Я часто готую цей пиріг на дачі.
Смачного!