Нове

Просто заливаємо яблука тістом: м’який та смачний яблучний пиріг на сковороді усього за 15 хвилин

А ви готували пиріг на сковороді. Адже іноді буває так, що немає духовки або просто вона вийшла з ладу, а може ви не хочете її вмикати, тому що в квартирі спекотно. А смачного домашнього пирога хочеться завжди. На такий випадок у мене є класний рецепт яблучного пирога на сковороді.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3-4 шт
  • Борошно – 300 г
  • Молоко – 170 мл
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 100 г
  • Олія – 30 мл
  • Масло вершкове – 20 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – щіпка
  • Кориця – по-смаку

Приготування:

Готуємо тісто. Збиваємо вінчиком: 2 яйця, щіпку солі та 100 г цукру. Вливаємо 170 мл молока та 30 мл рослинної олії. Перемішуємо.

Окремо змішуємо 300 г борошна та 10 г розпушувача.

Додаємо сухі інгредієнти та замішуємо вінчиком тісто без грудочок.

Наперед наріжте 3-4 яблука. На сковороді (у мене 26 см) розтоплюємо 20 г вершкового масла. Додаємо порізані яблука і тушкуємо близько 3 хвилин, доки яблука не стануть м’якими.

Додаємо до яблук 2 ст.л цукру, корицю до смаку. Трохи тушкуємо.

На яблука виливаємо тісто. Смажимо пиріг під кришкою на невеликому вогні з обох боків.

Перевертаю пиріг за допомогою тарілки. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має бути суха.

Яблучний торт на сковороді готовий. Дуже смачний, пишний та повітряний.

Пиріг на сковороді допоможе, якщо у вас немає духовки. Я часто готую цей пиріг на дачі.

Смачного!

Нове

Популярне