Цей лінивий рецепт приготування ачми з лаваша на сковороді вам точно сподобається! Страва дуже ситна та смачна. Ніхто й не здогадається, що ви на готування витратили не більше десяти хвилин! Відмінний варіант вечері для тих, хто втомився після роботи і довго стояти біля плити не хоче. Дуже смачно, раджу!
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Сир моцарела – 200 г
- Сир – 300 г
- Молоко – 200 мл
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Лаваш – 3 аркуші
- Вершкове масло – 10 + 15 г
Приготування:
У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 1/3 чайної ложки солі та перемішуємо.
Додаємо 200 мл молока та перемішуємо.
300 г сиру ділимо на 5 елементів.
200 г сиру моцарела натираємо на великій тертці і ділимо на 5 частин.
3 лаваша розрізаємо навпіл.
Сковорідку змащуємо вершковим маслом. Одну частину лаваша занурюємо у заливку та викладаємо на сковорідку.
Зверху кладемо 1/5 частину сиру і 1/5 частину сиру. Знову лаваш, сир і сир.
Таким чином чергуємо шари лаваша та начинки. Останнім викладаємо лаваш і виливаємо заливку, що залишилася.
Викладаємо 15 грамів вершкового масла. За рахунок масла у лаваша буде смачна золотиста скоринка.
Випікаємо під кришкою на найменшому вогні 15-20 хвилин до золотистої скориночки.
Перевертаємо за допомогою тарілки та випікаємо ще 10-15 хвилин під закритою кришкою на найменшому вогні.
Знімаємо з вогню, перевертаємо на тарілку та розрізаємо.
Дуже схожа на справжню ачму, так само чергуються шари тіста та начинки.
Це дуже смачно!