Цей кекс зникає зі столу просто миттєво, адже він такий ароматний та смачний. Додатково в начинку можна покласти і рубані горіхи, вони чудово впишуться в смакову палітру цієї випічки. На стіл подати такий кекс можна, прикрасивши цукровою пудрою чи свіжими ягодами.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 80 г
- Борошно пшеничне – 150 г
- Вишня заморожена – до смаку
- Мак кондитерський – 3 ст. л.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Цукровий пісок – 80 г
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1/2 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цукрова пудра, шоколад для прикраси.
Приготування:
Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовій печі, а потім з’єднати з цукровим піском. Перемішайте інгредієнти вінчиком.
Щоб кекс вийшов максимально смачним, вершкове масло для його приготування слід брати найвищої якості.
Для приємного аромату слід додати ванільний екстракт – сухий чи рідкий. У нашому випадку використано ванілін, але можна взяти і ванільний цукор.
По одному введіть у миску два або три яйця – залежно від їхнього розміру. У нашому випадку курячі яйця невеликі, і тому їх знадобилося три. Після додавання кожного яйця потрібно добре перемішати суміш.
Борошно просійте і з’єднайте з розпушувачем. Після цього поступово введіть борошно до інших інгредієнтів, перемішуючи суміш лопаткою.
У результаті у вас має вийти досить рідке тісто, яке потрібно поділити на дві частини. До половини додайте порошок какао і добре перемішайте.
Мак можна або попередньо потовкти у ступці, або не робити цього. Додайте мак до другої частини тіста та перемішайте.
Для випічки варто віддати перевагу силіконовій формі.
Якщо ви берете металеву, попередньо змастіть її маслом і присипте борошном.
Спочатку викладіть тісто з какао, а поверх довільно помістіть вишні.
Залишилося влити поверх ягід вишні тісто з маком і помістити форму в духовку. Випікати кекс потрібно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Подавати на стіл кекс слід, прикрасивши шоколадом та цукровою пудрою. Відмінно підійде як прикраса і свіжа вишня.
Смачного!