У магазині таке не знайти – дуже смачне. Приготування «Простіше нікуди», просто з простих інгредієнтів. Сирно-яблучне печиво можна пекти хоч щодня, зовсім не набридає!
Інгредієнти:
Начинка
- Яблука (невеликі) – 2-3 штуки
- Цукор – 2 столові ложки
- Кориця – 0,5 чайної ложки
- Сік лимона – 2 столові ложки
- Горіхи – 50 г
- Родзинки – 50 г
Тісто
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 50 г
- Сіль – щіпка
- Цедра лимона або ванільний цукор
- Сир – 200 г (у мене знежирений)
- Рослинна олія – 70 мілілітрів
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Яйце – для змащування
Приготування:
З яблук зчищаємо шкірку та нарізаємо на маленькі кубики.
Сковороду змащуємо вершковим маслом і викладаємо яблука, додаємо цукор, корицю, лимонний сік і змішуємо.
Потім всипаємо родзинки, подрібнені горіхи і змішуємо, охолоджуємо.
У чашку вливаємо яйце, цукор, сіль та цедру лимона, перемішуємо. Викладаємо сир, додаємо олію і змішуємо.
Висипаємо борошно, розпушувач та змішуємо. Загортаємо в пакет і забираємо в холодильник на 15 хвилин.
Ділимо на дві частини, розкочуємо в прямокутник і зрізаємо краї. Нарізаємо на маленькі квадратики.
На половину квадратів викладаємо начинку, на іншій половині робимо в центрі три надрізи.
Закриваємо начинку надрізаними квадратами, викладаємо на лист з папером для випічки.
Випікаємо 20-25 хвилин, при 180 градусах.
Смачного!