Потрібно приготувати пиріг до чаю швидко та без клопоту. Маю на такий випадок чудовий рецепт яблучного пирога, який я готую буквально за 10 хвилин. Для цього нам знадобиться мікрохвильова піч. Пироги в мікрохвильові печі виходять досить вдалими, а цей пиріг для мене найкращий. Тісто дуже ніжне, соковите за рахунок яблук. Дуже рекомендую цей яблучний пиріг у мікрохвильовій печі.
Інгредієнти:
- Борошно – 6 ст.л
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 40 г (розтоплене)
- Сметана – 2 ст.л
- Цукор – 2 ст.л
- Розпушувач – 1/2 ч.л
- Дрібка солі
- Ваніль
- Яблуко – 2 шт
Приготування:
З 2 яблук прибираємо шкірку і дрібно нарізаємо, можна натерти на тертці.
Для тіста змішуємо 2 яйця, 2 ст.л цукру, 40 г розтопленого вершкового масла, щіпку солі та ваніль за смаком. Просто збиваємо вінчиком.
Далі додаємо 2 ст.л сметани, 6 ст.л борошна та 0,5 ч.л розпушувача. Замішуємо тісто без грудочок.
До готового тіста додаємо яблука і акуратно все перемішуємо.
Форму придатну для мікрохвильової печі змащуємо вершковим маслом (у мене форма 22х15, керамічна). Виливаємо тісто. Ставимо в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин (у мене потужність 850 Вт).
Готовий яблучний пиріг дістаємо з мікрохвильової печі. Посипаємо цукровою пудрою.
Дуже смачний, швидкий та соковитий пиріг готовий.
Смачного!