Чудовий салат на будь-який сезон. Підбір овочів може здатися дивним, але тут вся справа у заправці. Саме вона додає цю азіатську нотку та перетворює набір інгредієнтів на цікаву страву. Куряче філе тут дуже доречне, – не опускайте цей момент. А ось скільки стручків гострого перцю додати до салату – вирішуйте самі!
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 шт.
- Пекінська капуста – 150 г
- Морква – 80 г
- Цибуля зелена – 3 гілочки
- Імбир – 1 см
- Перець гострий – 1 шт.
Соус
- Соєвий соус – 3 ст.л.
- Білий винний оцет – 1 ст.л.
- Кунжутна олія – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
Приготування:
Куряче філе злегка придавіть долонею, щоб воно було рівномірним по всій довжині. Змастіть філе олією і посипте сумішшю спецій. Я посипаю сіллю, перцем, сухим часником та паприкою.
Обсмажте грудку на сковороді по 4-5 хв. з кожного боку. Дочекайтеся красивого золотистого кольору і викладіть на серветку відпочивати.
Готуємо овочі. Пекінську капусту та моркву наріжте тонкими смужками. Імбир натріть на тертці. Пір’я цибулі наріжте шматочками довжиною 2-3 см. Подрібніть гострий перець.
Куряче філе наріжте тонкими слайсами.
Усі інгредієнти для соусу з’єднайте та перемішуйте до повного розчинення цукру.
У великій тарілці змішайте всі овочі, додайте шматочки філе і соус і знову перемішайте.
Подавайте салат відразу, поки не осів соус і овочі не стали м’якими.
Смачного!