Нове

Як я готую булочки з корицею без довгого замісу тіста: на підготовку йде всього 10 хвилин

Це той випадок, коли ви отримуєте приголомшливий результат без особливих зусиль. Нам не знадобиться ні спеціальна техніка, ні навички роботи з тістом, ні довге вичікування для вистоювання – лише чітко зважені інгредієнти та велика миска.

У результаті ми отримаємо м’які, пухнасті і ароматні булки з глазур’ю з вершкового сиру або цукровим сиропом. Це просто якась магія.

Інгредієнти:

Булочки

  • Дріжджі сухі – 9 г
  • Цукор-пісок – 70 г
  • Вода тепла – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 600 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Молоко – 250 мл
  • Масло вершкове, розтоплене – 50 г
  • Яйце СО – 2 шт.

Додаткове борошно

  • Борошно пшеничне – 35 г

Для начинки

  • Масло вершкове, розтоплене – 90 г
  • Цукор-пісок – 150 г
  • Кориця – 3-4 ст.л.

Глазур

  • Сир – 90 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Ванільний екстракт або цукор з ваніллю – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Молоко – 2-3 ст.л.

Приготування:

Готуємо інгредієнти.

У невелику ємність покладіть дріжджі (9 г) та 2 ч. л. цукру. Залийте теплою водою (125 мл) та залиште на 10 хвилин. Дріжджі почнуть працювати і маса спіниться.

У велику миску просійте 600 г борошна, всипте цукор і сіль, що залишився (0,5 ч.л.). Перемішайте вінчиком. Влийте молоко (250 мл), розтоплене масло (50 г), яйця 2 шт. (Змішайте виделкою) і залийте дріжджовою рідиною. Поєднайте всі інгредієнти дерев’яною ложкою.

Накрийте миску плівкою та залиште в теплому місці (25 градусів) на 1,5 години. Тісто збільшиться втричі.

Деко застеліть пергаментом. Змішайте корицю (3-4 ст.л.) та цукор (150 г) у мисці. Стіл підпиліть додатковим борошном (35 г).

Допомагаючи собі скребком для тіста або лопаткою, виваліть тісто на робочу поверхню. Обсипте тісто борошном зі столу і сформуйте «колоду» з тіста. Тісто більше не буде липким, воно стане м’яким та піддатливим.

Розкотіть тісто прямокутником 28×48 см.

Змастіть тісто розтопленим маслом (90 г) і посипте цукром із корицею. Заверніть тісто в рулет.

Підбийте долонею краї рулету, щоб вирівняти. Розріжте на 12 частин.

Розкладіть булки зрізом нагору. Накрийте рушником та залиште підходити 40 хвилин. Вони збільшаться вдвічі!

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо булочки 20-25 хвилин. Орієнтуйтесь на золотисто-коричневий колір та аромат.

Приготуйте глазур.

Масло (50 г) та вершковий сир (90 г) розбийте міксером до однорідного стану. Додайте цукрову пудру (150 г), ванільний екстракт (1 ч.л.) і збийте. Після влийте 2-3 ст.л. молока, щоб отримати консистенцію, якою можна змащувати булочки.

Полийте сирною глазур’ю і дайте трохи охолонути.

Випічка завжди гарна у день приготування. Наступного дня просто розігрійте булочки в мікрохвильовій печі 15 секунд.

Готуйте із задоволенням!

Нове

Популярне