Нове

Настільки ніжний, що хочеться готувати знову і знову: вологий та ароматний кекс з карамеллю

Такої смачної випічки я ще не пробувала! Ніжний, вологий та ароматний кекс з карамеллю. Готується легко, з недорогих продуктів, але виглядає гідно!

Інгредієнти:

  • Яєць – 3 штуки
  • Солі – щіпку
  • Цукор – 100 г
  • Соняшникової олії – 100 мілілітрів
  • Молока – 70 мілілітрів
  • Звичайного йогурту – 125 г
  • Борошна – 250 г
  • Розпушувача – 15 г
  • Родзинки – 150 г
  • Яблук – 1 штуку

Для карамелі

  • Цукор – 100 г
  • Вершкового масла – 1 чайну ложку
  • Вершків – 70 мілілітрів

Приготування:

У ємність вбиваємо яйця, всипаємо сіль, цукровий пісок і змішуємо за допомогою міксера, одночасно вливаючи олію. Наливаємо молока, продовжуємо збивати.

Викладаємо звичайний йогурт, змішуємо.

У чашку невеликого розміру всипаємо борошна, розпушувача та змішуємо.

Просіюємо в підготовлену суміш із яєць і змішуємо.

Всипаємо родзинки (я їх заздалегідь замочую в гарячій воді на 10 хвилин і просушую) і змішуємо.

Виливаємо масу у форму 24-25 сантиметрів. Зверху в тісто вставляємо часточки яблука. Печемо в нагрітій до 180 градусів. Духовці протягом 35 хвилин.

У каструлю додаємо цукровий пісок та готуємо до розплавлення.

Додаємо вершкового масла і змішуємо. Виливаємо вершки та змішуємо. Поливаємо карамеллю готовий кекс.

Смачного!

Нове

Популярне