Нове

Хек у сметані – проста і апетитна страва

Традиційно господині цю рибку смажать, тушкують та запікають за різними рецептами. Якщо ви любите рибні страви, то зверніть увагу і на цей невигадливий рецепт – тут хек тушкується в сметанно-цибульному соусі і виходить таким смачним, що виникає бажання взяти добавку.

Інгредієнти:

  • Хек філе – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Морква невелика – 1 шт.
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Сіль, перець, лавровий лист – до смаку
  • Зелень – до смаку

Приготування:

Цибулину потрібно почистити, а потім подрібнити в кубик. Після того як нарізали, потрібно відправити цибулю обсмажуватися на олії.

Можна використовувати будь-яку олію, але якщо у вас оливкова, то віддайте перевагу їй.

Моркву слід очистити та натерти. Потім додайте моркву до цибулі. Обсмажувати овочі до стану м’якості.

Коли овочі будуть готові, на сковороду слід викласти сметану. Залежно від жирності сметани може знадобитися невелика кількість води. Додайте кип’ячену воду, щоб сметана трохи розійшлася.

Засмаження також потрібно посолити і приправити необхідними вам спеціями.

Рибу потрібно почистити, якщо це необхідно, та нарізати на порційні шматочки.

Викладіть рибу в сковороду до засмаження. Рибу потрібно тушкувати, накривши кришкою, чверть години.

У процесі приготування рибу потрібно посолити, а за 5 хвилин до закінчення – додати в сковороду лавровий лист.

Подавати на стіл хек у сметані слід, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню на власний смак. Добре підійде петрушка або зелена цибуля.

Смачного

Нове

Популярне