Нове

“Жюльєн” без м’яса та грибів – ще один спосіб, як ну дуже смачно приготувати овочі

Сьогодні у мене на вечерю дуже проста страва з баклажанів. Готується вона швидко, виходить дуже смачно та ситно. Всім рекомендую спробувати підготувати).

Інгредієнти:

  • баклажани – 3-4 шт.
  • цибуля-1 шт.
  • сир – 100 – 120 г
  • борошно – 1 ст. л.
  • сметана – 4 ст. л.
  • вода
  • сіль за смаком
  • зелень

Приготування:

Баклажани нарізати невеликими кубиками, посолити, залишити на деякий час. Як тільки баклажани пустять достатньо соку, добре віджати їх.

Цибулю дрібно нарізати.

Обсмажити цибулю на олії до м’якості, потім викласти в сковороду баклажани, обсмажити до золотистого кольору. Коли овочі стануть м’якими і набудуть золотистого кольору, додаємо борошно, перемішуємо, смажимо ще 2-3 хвилини.

Викласти баклажани із цибулею у форму. Додати сметану.

Додати трохи води так, щоб сметанний соус майже накрив баклажани.

Сир натерти на тертці, посипати сир на баклажани.

Відправляємо блюдо до духовки. Запікаємо при 180 градусах, поки сир не розплавиться, а зайва рідина не випарується (приблизно 10 хвилин). Ті, хто не любить, коли сир запікається задовго, можуть посипати сиром за 5 хвилин до закінчення приготування.

За бажанням у страву можна покласти часник, але тоді вже вийде не такий ніжний смак.

Смачного!

Нове

Популярне