Знаменитий чизкейк, класичний рецепт. Десерт виходить кремовий, тане у роті. Рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
Основа:
- 200 г печива
- 60 г вершкового масла
Сиркова маса:
* всі інгредієнти кімнатної температури!
- 600 г сиру (сирний вершковий сир)
- 3 яйця
- 140 г сметани 20% (або вершки 33-35%)
- 140 г цукру
- ваніль або 10 г ванільного цукру
- 15 г кукурудзяного крохмалю
Приготування:
Основа:
За допомогою блендера печиво подрібнюю в крихту.
* Можна скласти в щільний пакет і подрібнити качалкою, якщо немає блендера.
У крихту вливаю розтоплене масло та добре перемішую. Вийде вологий пісок.
Форма для випікання у мене діаметром 19 см, дно застелила пергаментом. Висипаю крихту і розрівнюю.
*якщо хочете більш тонку основу, кількість крихти можна зменшити.
Тепер потрібно трохи утрамбувати склянкою.
Форму переношу в розігріту духовку і при 180°С випікаю 8 хвилин.
Залишаю охолонути.
Чізкейк випікатимемо на водяній бані. Тому коли форма охолоне, її треба обернути фольгою. Щоб вода не потрапила усередину. Беру 2 або 3 аркуші фольги. Загинаю фольгу, щоб не було отворів та надривів.
Форму ставлю в глибоку форму для запікання, яку потім наллю окріп.
Основа готова. Духовку розігріваю до 220 ° С і готую сирну масу.
Сиркова маса:
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури!
Сир перекладаю у велику миску для збивання.
Цукор змішую із крохмалем, додаю до сиру.
І ванільний цукор.
Перемішую міксером на мінімальній швидкості, не збиваю.
По одному додаю яйця, перемішую після кожного. Важливо не збивати, а просто перемішувати. У планетарному міксері це можна робити із насадкою “лопатка”.
Наприкінці підмішую сметану.
Сирну масу виливаю у форму і розрівнюю.
У нижню форму вливаю окріп, приблизно на 2 см. Переношу в духовку.
Можна спочатку поставити форму у духовку, а потім налити воду. Як зручніше.
При 220 ° С печу 10 хвилин. Знижую температуру до 110° випікаю ще 1,5 – 2 години.
Щоб перевірити готовність, потрібно потрусити форму. Чізкейк повинен схопитися, а середина буде ще трохи рухливою.
Вимикаю духовку, залишаю в ній чізкейк ще на 40 хвилин.
Дістаю форму, звільняю від фольги та залишаю повністю охолонути.
Закриваю плівкою та прибираю на ніч у холодильник.
Наступного дня по краю форми підрізаю тонким ножем, і витягаю чізкейк. Переношу на блюдо.
Я прикрасила свіжою полуницею та м’ятою. Найкраще розрізати чізкейк гарячим ножем, тоді виходять рівні гарні шматочки. Ніж нагріваю у гарячій воді та витираю насухо.
Чізкейк ситний, потрібно розрізати на маленькі шматочки. Кремовий, дуже ніжний. Основа м’яка та розсипчаста. Смак вишуканий!
Смачного!