Нове

Чизкейк: простий класичний рецепт, легко приготувати в домашніх умовах

Знаменитий чизкейк, класичний рецепт. Десерт виходить кремовий, тане у роті. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

Основа:

  • 200 г печива
  • 60 г вершкового масла

Сиркова маса:

* всі інгредієнти кімнатної температури!

  • 600 г сиру (сирний вершковий сир)
  • 3 яйця
  • 140 г сметани 20% (або вершки 33-35%)
  • 140 г цукру
  • ваніль або 10 г ванільного цукру
  • 15 г кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Основа:

За допомогою блендера печиво подрібнюю в крихту.

* Можна скласти в щільний пакет і подрібнити качалкою, якщо немає блендера.

У крихту вливаю розтоплене масло та добре перемішую. Вийде вологий пісок.

Форма для випікання у мене діаметром 19 см, дно застелила пергаментом. Висипаю крихту і розрівнюю.

*якщо хочете більш тонку основу, кількість крихти можна зменшити.

Тепер потрібно трохи утрамбувати склянкою.

Форму переношу в розігріту духовку і при 180°С випікаю 8 хвилин.

Залишаю охолонути.

Чізкейк випікатимемо на водяній бані. Тому коли форма охолоне, її треба обернути фольгою. Щоб вода не потрапила усередину. Беру 2 або 3 аркуші фольги. Загинаю фольгу, щоб не було отворів та надривів.

Форму ставлю в глибоку форму для запікання, яку потім наллю окріп.

Основа готова. Духовку розігріваю до 220 ° С і готую сирну масу.

Сиркова маса:

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури!

Сир перекладаю у велику миску для збивання.

Цукор змішую із крохмалем, додаю до сиру.

І ванільний цукор.

Перемішую міксером на мінімальній швидкості, не збиваю.

По одному додаю яйця, перемішую після кожного. Важливо не збивати, а просто перемішувати. У планетарному міксері це можна робити із насадкою “лопатка”.

Наприкінці підмішую сметану.

Сирну масу виливаю у форму і розрівнюю.

У нижню форму вливаю окріп, приблизно на 2 см. Переношу в духовку.

Можна спочатку поставити форму у духовку, а потім налити воду. Як зручніше.

При 220 ° С печу 10 хвилин. Знижую температуру до 110° випікаю ще 1,5 – 2 години.

Щоб перевірити готовність, потрібно потрусити форму. Чізкейк повинен схопитися, а середина буде ще трохи рухливою.

Вимикаю духовку, залишаю в ній чізкейк ще на 40 хвилин.

Дістаю форму, звільняю від фольги та залишаю повністю охолонути.

Закриваю плівкою та прибираю на ніч у холодильник.

Наступного дня по краю форми підрізаю тонким ножем, і витягаю чізкейк. Переношу на блюдо.

Я прикрасила свіжою полуницею та м’ятою. Найкраще розрізати чізкейк гарячим ножем, тоді виходять рівні гарні шматочки. Ніж нагріваю у гарячій воді та витираю насухо.

Чізкейк ситний, потрібно розрізати на маленькі шматочки. Кремовий, дуже ніжний. Основа м’яка та розсипчаста. Смак вишуканий!

Смачного!

Нове

Популярне